Vrijwilligers gezocht voor privacyproject

DODLab en Sargasso zoeken een aantal programmeurs en vrijwilligers om mee te helpen met een mooi privacyproject: CamWatch. We willen een interactieve kaart maken waarop lezers en wijzelf cameraposities kunnen aangeven, aangevuld met extra informatie.

Het doel van dit project is om een betrouwbare database samen te stellen waarmee we de komende jaren goede analyses kunnen uitvoeren naar de effectiviteit van cameratoezicht. We willen de applicatie zo inrichten dat die ook voor andere projecten inzetbaar is.

De kaart wordt gemaakt op basis van Open Street Map. We zoeken in ieder geval programmeurs die overweg kunnen met javascript. Daarnaast zoeken we mensen die tzt mee willen helpen om de database te vullen, dus om cameraposities en extra informatie op de kaart willen plaatsen.

Interesse? Meld je dan aan bij info at dodlab dot org.

  1. 3

    Ik ben zelf niet zo enthousiast over ushahidi, het zou er vooral wat beter uit mogen zien, maar voor dit project zou het inderdaad precies kunnen zijn wat je zoekt. Er is alleen zo weinig mogelijk rondom de kaart.

    Iframen zou een oplossing kunnen zijn. En met een beetje templating zou het goed te doen zijn.

  2. 5

    Ziet er idd goed uit. Omdat we ingewikkelde analyses willen doen, stelt dat hoge eisen aan de database, interface en nog veel meer. We maken al gebruik van veel bestaande apps, maar hebben nog wat custom code nodig.