Vrijdagvraag | Hoeveel doen er mee

Logo vrijdagvraag
Hoeveel partijen zullen er uiteindelijk mee kunnen en willen doen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer?

Reacties (8)

#1 Peter

Jammer dat niet all geregistreerde partijen een url bij hun vermelding hebben staan. Ook jammer dat de partijen die dat wel hebben, niet allemaal op hun website vermelden hoe de stand van zaken is wat het inschrijfgeld en oindersteuningsverklaring betreft.

Ik zag er in ieder geval twee die het niet gaan redden en één die al een mededeling had staan niet mee te zullen doen. Van de 61 geregistreerde partijen blijven er dus al 58 over. Ongetwijfeld zulllen dat er nog heel wat minder worden.
Ik gok op een stuk of twintig.

 • Volgende discussie
#2 Steeph

@Peter: Misschien dat iedereen er eentje wil uitzoeken (googelen). Dan plaats ik die lijst hier wel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Horst Grogmuller

Ik gok 25. Op de site van de piratenpartij zag ik dat ze vanaf de 20e handtekeningen gaan werven, dus dat het allemaal redelijk snel moet gaan gebeuren. Ik weet niet of dat voor alle partijen zo geldt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Horst Grogmuller

De Groenen doen iig niet mee (maar sluiten zich aan bij MenS), EenNL ook niet, en de NCPN ook niet.

En de Partij voor de Mens en alle overige aardbewoners schiet nog niet zo op:

Waarborgsom voor de tweedekamer is:

€ 11.250,–

(Edit 2: mooie partij trouwens, die laatste:
Einde vergrijzing

Dankzij wetenschappelijk resolutie is het simpelweg onvermijdelijk dat er een oplossing komt voor het aftakelingsproces van het lichaam, zodat ons lichaam een optimale hartleeftijd behoud ongeacht de kalender leeftijd.

Hoe we het precies gaan doen weten we nog niet, maar er zijn genoeg dingen te bedenken. Om mee te beginnen het verbeteren van onze voeding, dat onze levensverwachting aanzienlijk zal verhogen. U zult verwonderd staan over wat goede voeding voor u kan doen.

Verder zijn er nog dingen zoals: ampakines, DNA, genen, stamcellen, nano’s etc. die we verder kunnen onderzoeken. Zodra we een antwoord hebben gevonden op het aftakelen van het lichaam kunnen we stoppen met voortplanten. Niet alleen bij de homo sapiëns, maar bij zoveel mogelijk diersoorten. Neem Skippy bijvoorbeeld i.p.v. om de zoveel jaar duizenden kangoeroes af te schieten, kunnen we ook gewoon diegenen die we hebben in optimale conditie laten leven en ervoor zorgen dat ze niet meer voortplanten.)

Reeks binnen: ( laatste update 4 april )

€ 615,–

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Peter

@Steeph: Horst noemt er al een die in problemen zit. Ik zag dat de Partij voor mens en spirit nog steunbetuigers zoekt. Heel NL ook.
De PRK (Partij recht en Kind) deelt mee niet mee te kunnen doen.

Ter aanvulling: In 1971 en 1981 was het druk op de stemlijsten: in die jaren kon je een keuze maken uit 28 partijen (1986 – 27 partijen). Alle andere jaren waren het er minder (zie de wikipedia).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Peter

OokU neemt geen deel.

Overigens denk ik dat alle partijen die geen websitevermelding hebben. ook niet gaan meedoen. Hoe moeten die steun en geld bij elkaar krijgen?
Dat geldt ook voor de partijen die wel een website hebben, maar waar de laatste notities van vorig jaar of langer geleden dateren en soms zelfs nog geen kandidatenlijst voor 2010 op staat.

Het lijkt erop dat zelfs die gok van 20 deelnemende partijen te hoog is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Peter

Voorlopig blijken 19 partijen in de 19 districten hun kandidatenlijsten ingeleverd te hebben. Volgens de Kiesraad kan het aantal nog veranderen. De lijsten worden beoordeeld op geldigheid.
Maar alleen als er een kandidaat op staat waar wat mis mee is, of als er een administratieve fout op staat, dan wordt een lijst ongeldig verklaard. Zal je zien dat er toch nof 1, 2 of 3 clubjes afvallen.

Kortom: 20 was dus iets te hoog, maar aardig in dse buurt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Steeph

Niet slecht Peter!

 • Vorige discussie