1. 2

  Ik ben een paar jaar geleden in Glacier National Park geweest. Geweldig natuurpark waar ik heel veel gehiked heb en natuurlijk uitgebreid het visitors center bezocht en met de Rangers gesproken om meer over het park te weten te komen. Daar heb ik geleerd dat Glacier National Park zo heet omdat het de gletsjers tijdens de laatste ijstijd zijn geweest die het landschap gevormd hebben en gezorgd voor de karakteristieke U-dalen die je er ziet. De gletsjers die er nu nog resteren stellen weinig voor. De naam ‘Glacier National Park’ kan dus ook rustig na 2030 gevoerd blijven worden.

  Weer een probleem opgelost.

 2. 13

  De rivier de Niger loopt met een boog van West naar Oost van de subtropen door het semi-aride gebied in Mali terug de (sub)tropen in bij Nigeria. Als de temperaturen in Mali te hoog worden verdampt de rivier voordat ze terug is in nattere gebieden. ze breekt in tweeën.
  [img]http://img.search.com/thumb/0/0d/Niger_river_map.PNG/300px-Niger_river_map.PNG[/img]

  Niger wordt Neeger …o nee dat kan naturlijk niet, sorry…
  Twee rivieren dan maar: Biger.

 3. 19

  @steeph. Ach namen als ‘koraalblauw’ bestaan al in Zoetermeer, dus zoveel zal er nou ook weer niet veranderen. Hoogstens naar ‘noordzeegrijs’ of ‘oliezwart’.

 4. 21

  Oosterscheldekering -> Oosterscheldedrempel

  Tussen 1996 en 2002 is die kering niet gesloten en in 2002 reeds bij +2.55 NAP dus 2003 +3.23 is pas weer de eerste echte keer. Stijgt de zeespiegel wel?

  Randstad = gebied beneden NAP tussen duinen en Utrechtse Heuvelrug -> (geen)GroeneHartMeer.
  We kunnen beter de restantjes die boven de zeespiegel blijven uitsteken gaan benoemen.
  Dus de grote waddenzee met een aantal nieuwe waddeneilanden.
  In aanvulling op TVTAS stel ik CO2WAS voor en voor de S: Sargasso. dat zal dan ten noorden van het Hondsbosschegat of -diep komen te liggen.

  Rijnmond -> RijnEstuarium

 5. 22

  Friesland -> Dooiland
  Groenland -> Witland (was toch al verkeerd om)
  IJsland -> Waterland
  Duinen -> Wadden
  Wadden -> Zandbanken
  Alle woonterpen: West-Europees Micronesie

  Windmolenparken: Getijdegeneratorenparken

 6. 26

  Voor het nieuwe waddeneilandje met beginletter 2 tussen het Kattegat(Katwijk) en het Spuidiep(Scheveningen) heb ik in de auto opweg naar mn+16NAP-terp nog 2nm8treep bedacht.