1. 1

  Aanvullende vraag:

  Waarom komen mensen die zoeken uit op sargasso met de volgende zoekwoorden:

  oprah winfrey
  mai shiranui

  btw, bijna 10% van alle zoekers!

 2. 2

  Ach, een collega gaat elk uur ruim 5 minuten roken.

  Al dat gelul over “schadelijk voor de economie”. Als het aan werkgevers ligt werken we netto 8 uur per dag. Alles wat we volgens onderzoek minder doen haalt de krant als “Werknemers doen 1 uur per dag niets”.

  Daarbij vergeten ze wel even dat dat vaak noodzakelijk is om de overige uren wel productief te zijn.

 3. 7

  Onzin. 7.5-urige werkdag waarvoor je 10-14 uur moet werken is heel gewoon in mijn wereld (inclusief reistijd). Behalve extreme gevallen lijkt het me eerder smeerolie van de economie. Even uitblazen – klik – even de gedachten verzetten – klik – en even een [lullige] opmerking maken. Klik. Daarbij zou dat alleen geldig zijn voor mensen achter een computer. Die doen sowieso overbodig administratief werk voor zover ze niet programmeren (haha) Bouwvakkers en staalgieters hebben er echt geen mogelijkheid voor hoor. En worden dus zeker ook niet afgeleid.

 4. 12

  Collega’s kosten nog meer werkuren dan weblogs. Maak werkkampen van kantoortuinen, schaf watercoolers en koffieautomaten af; de productiviteit stijgt met dubbele cijfers & vervolgens de winsten en aandelenkoersen: iedereen rijk en gelukkig.

 5. 13

  @troebel
  “[i]…iedereen rijk en gelukkig.[i]??

  fout! het is: aandeelhouders rijk en gelukkig!

  De rest van je stukje (werkkampen etc…) geeft al aan, dat iedereen slaaf is van die aandeelhouders.

 6. 14

  Zolang we nog tot de landen horen met een zeer hoge arbeidsprodutiviteit zal het wel loslopen. En idd, pauzes en leuke momentjes maken dat je de rest van de dag beter functioneert. Hoewel, we staan ook in de top tien van landen met het hoogste aantal burn-outs en overspannenheden enzo. Zou dat niet van het werk zijn maar weblogirritaties?

 7. 16

  Het is in ieder geval slecht voor studenten die nominaal proberen te studeren… Ook een mooie kop: RUTTE VOERT LEERRECHTENSYSTEEM IN EN VERBIEDT WEBLOGS

 8. 18

  Even los van de vraag of weblogs leiden tot meer lamballen op het werk:
  ze zorgen wel voor meer werk in de journalistiek, omdat de logs ervoor zorgen dat jongeren het nieuws beter volgen. En hoe meer interesse in het product nieuws, hoe meer banen in de journalistieke sector.

  En dat is fijn.

 9. 19

  Op mijn werk moet gewoon elke week een product gemaakt worden. Als ik op donderdag de hele dag Sargasso wil volspammen is dat mijn zaak – betekent wel dat ik dinsdag moet overwerken.
  Verder vraag ik mij af of af en toe een paar minuten rondsurfen nou echt zo schadelijk is voor je arbeidsproductiviteit; de boog kan niet altijd gespannen zijn.

 10. 21

  Het is altijd wel even lekker ontspannend om een wat weblogjes te lezen. Bovendien wat is er mis mee dat de arbeider zit verdiept :P Persoonlijk denk ik dat af en toe een paar minuutjes iets anders zorgt voor creatievere en betere oplossingen dan verbeten op die 8 uur per dag vast te houden zonder de teugels te laten vieren. Dan kweek je 9-5 mensen.

 11. 27

  Eitje : doe ’n slinkse enquête en peil daarin of het de kaderleden, de researchers, het universitair tussenvee, de vertegenwoordigers, het baliepersoneel of ander werkvolk zijn die Sargasso bezoeken… en in welke branche ze werken. Meet zo de schade per economische sector. Help bepaalde sectoren overleven door posts over die onderwerpen te weigeren.

 12. 30

  Ik ben éigen baas!,…in tegenstelling tot de meerderheid van de penetrant lanterfanterende loonslaven alhier die niets beters te doen hebben dan de hele dag hun staccato stereotype socialisties verantwoorde riedeltjes af te komen lopen draaien. Foei!

 13. 33

  Ehhm, 40% inkomen Box 1
  10% Inkomen Box 2
  50% Inkomen Box 3

  Slaaf/Aanmerkelijk belang/Beleggen…

  Als ik hier zit te pielen ben ik alsnog “goed” voor de economie…

 14. 35

  @Cinner
  De laatste tijd nog wezen roken in een modern kantoorgebouw? Wandelschoenen aan! Kwartier heen, kwartier terug en 5 minuten roken… Kost toch veel tijd. Vandaar dat al die rokende kamerleden en minsters die dit ooit verzonnen hebben al die regels gewoon aan hun laars lappen. Helaas kan niet iedereen zich beroepen op een mandaat van het volk…

 15. 37

  Wij krijgen de meeste bezoekers in het weekend, als er dus niet of nauwelijks gelogd wordt. Dus nee, niet schadelijk voor de Sargasso-economie.

  Prachtige kop, trouwens.

 16. 38

  @Chinaman: moet toegeven dat ik zelden in kantoorgebouwen kom dus moet afkijken bij anderen. waarvan in mijn omgeving de meesten binnen drie minuten buiten staan en sowieso niet al te vaak gaan roken op hun werk .. Aan de andere kant moet het toch ook aardig wat tijd kosten om logs te lezen en te reageren?

 17. 39

  atuurlijk zijn Weblogs niet schadelijk voor de economie. Integendeel mijn beste.
  De hosting provider kan nu gedifferentieerde tarieven instellen -verkeer tussen 9 en 17 uur op maandag tot en met vrijdag wordt duurder- als gevolg van die econmische wet van vraag en aanbod. Daarnaast zullen er in bedrijven tal van regels ontworpen, bijgesteld, geimplementeerd en gecontroleerd moeten worden. Dat levert, naar schatting zo een 100 arbeidsplaatsen structureel op, en op korte termijn zeker zo een 50.000 voor het voor traject.
  Helezen van weblogs, en andere internetactiviteiten draagt bij tot een snellere afschrijving van de IT apparatuur. Een beetje PC zal al gauw te traag zijn om alle interressante wblogs tegelijk kunnen lezen, de router, proxy servers en wat dies meer zij, zullen eerder bezwijken onder de grote hoeveelheid lees en schrijfbewerkingen, en last but not least, het koper zal, door het toenemde verkeer, eerder te worm worden en smelten en dus vervangemen moeten worden.

  Nee nee, weblogs zijn juist de redding van economie.
  (Overigens niet op kantoor geschreven)

 18. 41

  Aangezien economie een voorwendsel is om oorlogen te voeren kunnen er niet genoeg weblogs zijn !!!

  Laat iedereen dus uitsluitend nog weblogs schrijven en lezen.

  Iets produceren heeft alleen zin als het bijdraagt aan een noodzaak (voedsel) of aan een welbevinden (onderkomen, hulpartikelen). Verder is het levensdoel er een mooie tijd van te maken met z’n allen en ervan te genieten.

  Economie dient geen enkel doel.