1. 7

  Zoals HansR zegt @2, had hij het maar gezegd dan …

  Ik ben ook republikein, maar vraag me toch af wat er gebeurt zou zijn. De Nederlandse politiek kennende, denk ik dat er wel een of andere manier gevonden zou zijn om het koningshuis in stand te houden.

 2. 9

  Lockhead was de F104 of de Orion voor de marine
  Northrop was de F5 straaljager.

  Wat voor militair speelgoed is er nog meer aangeschaft in die periode, begin jaren 70 speelt dit toch?

 3. 10

  Nee, als er strafbare feiten worden gepleegd moeten die niet achtergehouden worden. Ook niets als het iemand van het koningshuis betreft. En al helemaal niet als het belastinggeld betreft. Hadden we misschien wat van kunnen leren nog voordat we in de JSF stapten.

 4. 12

  *zingt spontaan Wilhelmus*

  WILHELMUS VA-HAHANASSAUWE BEN IK VAN DUYTSEN BLOET, DEN VADERLAND GETROUWE BLIJF IK TOT IN DEN DOET, EEN PRINSE VAN ORANJE BLIJF IK VRIJ ONVERVEERD, DE KO-HOHONING VAN HISPANJE HEB IK ALTIJD GEEERD.

 5. 14

  Het gehele koningshuis was getuige en volledig op de hoogte van zijn strafbare praktijken en zal wellicht alsnog strafrechterlijk moeten worden vervolgd voor het geheim houden van publieke informatie.
  tevens waren de Starfighters damahls van een dergelijk abominale kwaliteit dat ze ook wel een de viegende doodskisten werden genoemd, een stukje aansprakelijkheid wellicht?

  Volgens het “pluk ze kaal principe” zal dan ook iedere ferrari uit de stallen in beslag worden genomen ter algemeen nut ( de F50 is voor mij).

  aangezien de appel meestal niet ver van de boom valt bij nepotisme zou ik gaarne de betrokkenheid van W.A van oranje met de JSF onderzocht willen hebben.

  Klasse justitie hoort geen pardon te kennen, goed voorbeeld doet volgen.

 6. 16

  Zegt het koingshuia tegen de regering: Luistert, jij brengt er 1 naar buiten, da’s goed voor de democratie, van de nader weet je niks, da’s goed voor de handel. Punt voot jou, punt voor mij.

  Antwoordt de Uylse overheid met schalkse blik: En als ik het nou toch döe?

  Het koningshuis: Dan vertel ik al mijn vriendjes dat jij het beste bewijs bent van verderfelijk sosjalisme en dat ze maar beter met vertrouwelijker figuren handel kunnen drijven.
  Jij zit dan straks met een crisis, mij maakt het niet uit want ik heb mijn kapitaal toch wel. Slecht punt voor jou, mijn punt blijft staan.

  Joop de Overheid denkt even na, rekent het even uit en zegt dan tegen huize Bernhard: okee, deal, we delen de punten.

  Waarop de monarchie glimlachend antwoordt: Misschien dat u het niet meer mee maakt, maar ik beloof u gouden tijden.

  En nu, anno 2008, ziehier, de economie draait als een tierelier.

  Het was abject, infaam, in strijd met alle intergriteit, maar dat het goed was voor de economie is inmiddels bewezen.

 7. 18

  Inderdaad wel schandalig dat Den Uyl zich met dit soort doofpotten inliet (en je gaat onwillekeurig denken, welke nog meer?). Een smet op zijn blazoen, dat mag duidelijk zijn.

  Verder natuurlijk ernstig dat een socialist en leider van “de meest linkse regering in Nederland ooit” (aldus sommigen) de naam van het koningshuis dusdanig belangrijk vindt, om zulk een misdaad te verzwijgen.

 8. 20

  Ja.

  Elke kans een republiek tegen te houden aldus het oranjehuis in al haar Glorie te koesteren dient te worden aangegrepen.

  Poespas er omheen kan me gestólen worden. Folklore, vaderlandsliefde. Kan de kosten tegen elkaar afzetten. O,.als instituut?…bevoegdheden

  Tja, en beschouw de handtekening onder elk KB als symbolische bezegeling van wat toch wel eeuwenlang een stabiele welvarende democratie is gebleken. (oké, in “stabiel” zit de laatste 6 jaar een lek)

  Misschien moet je een Koning(in) bevoegdheid geven elk jaar EEN bindend(e) besluit/ maatregel uit te vaardigen. En of dat nu een extra pakje melk is voor brugpiepers of dat bij alle gewelddadige pedofielen het bloed niet meer kan stromen waar het moet stromen…? Dat moet hij/ zij dan zelf maar uitvogelen hoe-of-wat…alles overwegende, of gewoon uit de heup…

  Kijk, en dán heeft ook den republikein misschien wat te doen..

  was @ HansR#19