1. 1

  De overheid moet gewoon doen wat al was afgesproken: Spijkers schadeloos stellen en de vergoeding belastingvrij uitkeren. Een excuus van Balkenende c.s. kan ook wel, maar is toch ongeloofwaardig. Gewoon geld.

  Het was voor mij een verrassing om te lezen dat het na de openbare toestanden van Van der Knaap nog steeds niet is afgehandeld.
  Ik denk dat het leger niet graag heeft dat er mensen uit de pas lopen en op deze manier laat zien wat er met ze gebeurt als ze dat toch doen. Mensen laten het, met Spijkers als voorbeeld, wel uit hun hoofd om een klok te luiden, ook al weten ze waar de klepel hangt. Daarom horen niet-militairen waarschijnlijk ook zo weinig over ziektes die uitgezonden militairen oplopen, bijvoorbeeld door uranium en vaccinaties.

 2. 3

  De overheid moet hard hangen imo. En strafrechtelijke vervolging voor degenen die opdracht hebben gegeven om Spijkers zo lang het leven zuur te maken. Onterecht ontslagen worden is een ding, maar staatsterreur is onvergeeflijk.

 3. 4

  Spijkers moet inderdaad schadeloos gesteld worden. En wel direkt uit de portomonnee van de verantwoordelijke bewindslieden.
  Net zoals in de rechtsspraak waar daders steeds meer ook schadevergoeding aan de slachtoffers moeten betalen.

 4. 5

  Dhr. Spijkers dient schadeloos gesteld te worden. Daarnaast zal er ook het een en ander op het gebied van de mentaliteit bij Defensie moeten veranderen(parlementaire enquete?).

 5. 6

  Spijkers moet krijgen wat hem toekomt en verder met rust gelaten worden. En ik wil nog een keer een lans breken voor mijn plannetje uit de Week van de Democratie: de Tweede Kamer moet ministers en staatssecretarissen ter verantwoording kunnen roepen en als die de waarheid achterhouden of verdraaien moeten ze vervolgd kunnen worden.