1. 2

  “I received the telepathic message of extraterrestrial entities indicating that…”

  Tja, dat doen die buitenaardsen wel als het een tsunami betreft die de VS treft en natuurlijk niet als het eentje is die indonesie en thailand treft.
  Dat begrijp ik.

 2. 3

  @ Arthur, idd, wanneer er ergens een oefening voor is hou ik mijn hart vast… Vigilant warrior, de enorme rampen oefening op 7/7…. Brrrr

  @ Steeph, LOL…

 3. 6

  @agricola: Dat plaatje begrijp ik niet goed. Die golf moet immers door het kanaal heen. Ik kan me niet voorstellen dat er daarna nog genoeg energie overblijft om daar achter zoveel te overstromen.
  Misschien even het waterkundig lab vragen om een simulatie?

  Ik moet trouwens een kleine 20 kilometer oostwaarts om zeker te zijn van droge voeten. Ik zet mijn toilettasje vast klaar.

 4. 7

  Hehe. ‘k Ben geen agrariër, hoor, alhoewel ik op ’t ogenblik wel bij het betreffende Ministerie werk.

  Mijn idee is, dat het een complot van dhr. T. Cruise en consorten is, omdat we niet geloven in de boodschap van wannabe s.f. auteur L. Ron Hubbard :-)

  ~ GBA.

 5. 8

  @ Steeph:

  moet je niet bij mij wezen; ik heb die kaart niet gemaakt ;-)

  Maar inderdaad: je zou verwachten dat het water niet zóver de Noordzee op zou kunnen komen, vanwege het Kanaal. Waarschijnlijk zou maar een klein deel erdoorheen geperst worden en de rest zich ophopen voor en over de kusten van Engeland, Frankrijk en wellicht België.

  ~ GBA.

 6. 9

  Aan de andere kant zou juist door de vernauwing van het kanaal het waterniveau en de stroomsnelheid vergroot kunnen worden.

 7. 10

  @ Arthur:

  allicht, maar dan met name aan de kant waar het water vandaan komt: de Atl. Oceaan, als een soort van tegengestelde Watersnood ’53.

  ~ GBA.

 8. 11

  Zeg, zie ik nou in die kaart van Agricola (Gewoon vertaling van “de Boer” of ben jij het, Gnaeus?) een atoombom op de West-Eiffe? Of wat is dat dan?

 9. 14

  @ Pelayo: kan natuurlijk ook gewoon ‘Boer’ of ‘den Boer’ o.i.d. zijn; er zijn trouwens ook mensen die Agricola als achternaam hebben. De bekende Groninger humanist Agricola heette in ’t eggie trouwens Roelof Huisman.

  ~ GBA.

 10. 17

  Stel nou (even hypothetisch) dat die tsunami niet komt.. zou meneer Julien dan zijn geloof in de buitenaardsen opgeven?

  Zou meneer Julien overmorgen nou ook zijn geloof in de buitenaardsen opgeven?? Blijkbaar hebben meer mensen deze vraag.

  Eric: “I thank all those who are concerned to know what will become of me on the morrow of May 25, 2006, if nothing happens. This solicitude is touching; ”

  :)) grin