Voor het leven getekend

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

In Florida hebben ze weer wat nieuws. Iedereen die veroordeeld wordt voor een zedenmisdrijf met een kind jonger dan 11 jaar krijgt minimaal 25 jaar gevangenisstraf. Dit is al geen misselijke straf, maar het gaat nog een stapje verder in de staat van de onbegrensde mogelijkheden.
Gouverneur Jeb Bush heeft via de nieuwe wet ook bepaald dat de dader levenslang met GPS gevolgd moet worden.

Reacties (5)

#1 Joost

Tja, en als je al weet hoe medegevangenen omgaan met mensen waarvan bekend is dat ze een kinder-zedenmisdrijf hebben begaan… Dan mag je blij zijn als je die 25 jaar overleeft. Overigens vind ik het wel één van de zwaarste misdrijven, dus een hoge straf lijkt me op zijn plaats. Maar op het moment dat het meer wordt dan moord weet ik het niet meer.

Dat GPS vind ik nog niet zo gek, maar dan moet je wel kunnen uitsluiten dat de informatie voor andere doelen wordt gebruikt. Een soort black box waar je alleen maar uit kan krijgen waar deze persoon zich bevond op een bepaald tijdstip.

Stap twee is natuurlijk iedereen ermee uitrusten!

  • Volgende discussie
#2 Packet Storm

Het enge aan deze wet vind ik hoe makkelijk hij ingevoerd is.
Er is namelijk niets omschreven. Ik vind het goed dat de daders van dit soort misdrijven hard aangepakt worden (als in de 25 jaar gevangenisstraf), maar zoiets als dat gps ding vind ik een soort eng.
Er is namelijk alleen maar bepaald dat iemand gevolgd gaat worden, wat er met deze data gebeurt staat nergens beschreven. En bovendien zoals Spuyt 12 zegt, het is een eerste stap.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Outsider

de slachtoffers zijn pas voor t leven getekend, meteen invoeren die gps

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Joost

Ja lekker he, kwaad met kwaad vergelden!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Henk

Ik heb bij dit soort misdrijven altijd moeite om niet zeer primitief te reageren.
Zulke mensen zijn zo gestoord dat ze meestal een gevaar blijven.
Van mij mogen best levenslang opgesloten c.q onder toezicht blijven. Wel vind ik dat het gevangenissysteem natturlijk humaner mag/moet zijn dan in de VS.

  • Vorige discussie