1. 1

  Ik ben er nog nooit bijgeweest, bij zo’n bruiloft, maar kwam het niet omdat feestelijk in de lucht schieten vijandelijk werd opgevat?

 2. 7

  @4
  Zoiets vermoed ik ook. Dus niet ‘volgens Amerikanen is..’, maar ‘volgens een andere warlord is..’ waarna de Amerikanen vervolgens het laatste klakkeloos voor waarheid aannemen.

 3. 8

  Ja hallo Freek, nu heb je een spanningsboog gecreëerd waar ik nooit aan kan voldoen en kan ik enkel nog cognitieve dissonantie bij de lezers veroorzaken.

  *zakt in als plumpudding*

 4. 9

  Aan de andere kant kan ook elk juist en rechtvaardig bombardement worden aangewezen als zijnde een plek waar “toevallig” net een bruiloft werd gehouden. Ik bedoel, als die Amerikanen echt elke keer een bruiloft zouden raken zou je op een gegeven moment wel een plek uit kiezen die minder waarschijnlijk gebombardeerd zou kunnen worden, en daar naast het daar voltrekken van huwelijken ook stiekem het hoofdkwartier van de terroristen onderbrengen omdat niemand toch iets vermoed zodat de VS die plek weer kan bombarderen! :)

 5. 10

  9. eMphase

  Hier het begin van een bizarre afghanistan documentaire waaruit mijnsinziens des te meer blijkt dat, ondanks de technoloigsche voorsprong van westerse machten, het een vrij kansloze missie is.

 6. 11

  @10,

  Mijn post was meer gericht op het feit dat je het bruiloft/terroristen-argument op meerdere manieren kan zien, en daar poogde ik wat de draak mee te steken. Wellicht niet zo goed gelukt, maar ach :)

  Ik ben niet voor deze oorlog. Of beter gezegd, niet in deze vorm. Al Qaida verslaan heeft mijn steun wel, evenals het afstraffen van de harde kern van de Taliban. Maar aan de andere kant is het het gebied te instabiel om rechtvaardigheid zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, dus ik weet niet in hoeverre het zal lukken om beide partijen de gewenste slag toe te brengen.
  Het zal met de Taliban wel eindigen aan de onderhandelingstafel, en met Al Qaida als een groep vogelvrije strijders tot zij hun mensen en/of relevantie verliezen, meer dan dat acht ik niet haalbaar.

 7. 12

  Achja. Nu vechten we weer 10 jaar tegen Al Qaida en de Taliban, die pak hem beet 25 jaar geleden middels een geniepige tussenstop in Pakistan door de CIA zijn getraind en voorzien van wapens teneinde ze maar vooral lekker op de Russen te laten schieten. Wat denkt u dat we over 10 jaar doen? Waarschijnlijk weer lekker vechten tegen dat clubje dat we 20 jaar geleden hebben getraind en van wapens voorzien om ze op de Taliban te laten schieten: de Noordelijke Alliantie, of hoe ze ook heten.

  Wat is onze planeet toch afgevuld met ontzettend achterlijke domme sukkels. Niet te geloven. Als die bruiloft van familie van mij was, wist ik het wel, dan stond de rest van mijn leven in het teken van het opblazen, kapot maken, treiteren, kleineren en lekprikken van die domme Amerikanen. En daarbij zou ik werkelijk geen seconde twijfelen om die sukkelige Nederlanders die er als schoothondjes achteraan lopen tot kleine rottende stukjes te reduceren.

  (was dat al afdoende om weggemodereerd te worden?:P)

 8. 13

  En als je dan op een zondag de website van het reformatorisch dagblad bezoekt krijg je dit:

  Fijn dat u belangstelling hebt voor refdag.nl, de nieuwssite van het Reformatorisch Dagblad.

  Vandaag is het zondag. We wijden deze dag in het bijzonder aan de dienst van God. Wij beschouwen de zondag als een rustdag, een opdracht van God en een geschenk, waar we dankbaar voor mogen zijn. Om die reden actualiseren we onze site vandaag niet.

  Staat het nieuws dan stil op zondag? Nee, dat niet – we leven in een jachtige tijd waarin het verschil tussen zondagen en werkdagen helaas steeds kleiner wordt.

  Morgen brengen we u graag weer op de hoogte van de dagelijkse gebeurtenissen, voorzien van achtergronden, commentaar en opiniërende artikelen. Zoals u dat van ons gewend bent.

  Hoofdredactie Reformatorisch Dagblad

 9. 14

  En als je dan op een zondag de website van het reformatorisch dagblad bezoekt krijg je een melding dat het zondag is ipv het artikel.