Volg de status van de onderhandelingen in Kopenhagen uitgedrukt in maximale temperatuurstijging

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (3)

#1 HansR

Wisdom of crowds gecombineerd met een klimaatmodel?

Ik denk zelf dat de temperatuur stijgt, ik ben geen ontkenner en meer van dat soort dingen(!), maar hier moet ik toch wel even om lachen. De wetenschappelijke discussie over modellen is volop aan de gang en niemand weet echt of alle parameters juist gekalibreerd zijn, zelfs niet of alle parameters goed zijn meegenomen. En nou moet ik geloven dat de uitkomst van het C-ROADS-CP model correct is? En dat gaan we als onderhandelingscriterium gebruiken?

Het geeft een waarheidsindruk aan getallen die zo onjuist is dat zelfs een glimlach onderdrukt dient te worden. Als we dit soort dingen serieus nemen wordt manipulatie en politiek wel erg makkelijk.

Wetenschap gebruikt, misbruikt.

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

@1: Omgekeerd wordt de politiek nog makkelijker (en vrijblijvender) als je eigenlijk helemaal nergens over onderhandelt. Toegegeven temperatuurtargets zetten is pure speculatie gegeven de onzekerheden, maar emissietargets zetten is eerder al duidelijk mislukt en valt bovendien te omzeilen (bv. met biofuels, waarmee je ten koste van andere landen je eigen emissie kunt verlagen).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 esgigt

Ik zet in op 2 graden daling over 150 jaar….

  • Vorige discussie