1. 1

  die schoenen en sokken zullen wel lukken mits lang genoeg gesudderd. de halters daarentegen zullen waarschijnlijk alleen mijn tandarts blij maken.

 2. 2

  Onderzoek wellicht gesponsord door de voedingssupplementen-industrie? Quote: Daily multivitamin plus extra vitamin D (for most people)

  Makes you wonder!

  ~ GBA.

 3. 4

  Het meeste voer dat in Nederland te koop is, bevat in het algemeen minder vitamines dan je denkt. Ik ben zelf niet uit de voedingssupplementen-industrie, maar ben wel overtuigd dat zelfs als je elke dag je verse groenten en fruit eet (en je groenten niet doodkookt, zoals gebruikelijk in de Nederlandse Keuken, je baat hebt bij het extra toedienen van vitaminen. Het helpt je weerstand te verhogen.

 4. 5

  Als je echt wil weten wat een onderhandelingen er zitten achter dit soort dieetadviezen, kan ik Marion Nestlé (geen relatie met het concern) Food Politics aanbevelen. Dat gaat over de Amerikaanse situatie, maar goed, deze pyramide ook.

 5. 6

  @arieT: vitaminesupplementen zijn voor gezonde mensen totaal overbodig. Via normale voeding (zelfs doodgekookt) krijg je voldoende binnen. Supplementen kunnen snel leiden tot overdosering, sommige vitamines zijn dan zelfs schadelijk. Teveel aan Vitamine C plas je gelukkig gewoon weer uit. Da’s ook een manier om van je supplement af te komen.

 6. 7

  Ik kom best in de buurt. Alleen aardappels (die kennelijk tot de Amerikaanse cultuur behoren) moet je volgens die site in de bovenste driehoek plaatsten. En ik let er niet op of mijn pasta wel tot de goede groep behoort.

  Vitaminepilletjes doe ik niet aan.

 7. 10

  Hmm Even 1,3 miljard chinezen, 1 miljard indiers en 800? miljoen indonesiers uitleggen dat witte rijst slecht is…

  Ben weer even terug in Nederland en … wat is iedereen hier toch fit, slank en gezond zonder die witte rijst…