1. 3

  “Toevallig zijn afgelopen week twee kennissen, Kristof Van Hooymissen en Charles Jarvis, nog bij hem op bezoek geweest. Een bescheiden verslagje met foto’s van deze ontmoeting staat ondertussen op de weblog van Kristof (zie: http://marsraker.blogspot.com/). Het manuscript van zijn nieuwe boek was zo goed als afgerond, en zal dan ook postuum verschijnen. (In oktober stonden er zelfs enkele reünieoptredens van Circus Bulderdrang met Jean-Marie in de steigers…)”

 2. 5

  Zeg mij wie uw vrienden zijn S’z en dat deed u net. Allemaal echte mensen, zoveel ken ik er niet :(

  “spuwen’ een plaagstootje uwerzijds wellicht.

 3. 8

  Ay Larie, als je het over ‘mijn’ titel hebt… J.M. Berckmans kan wellicht gelden, als hij al niet randje geniaal is, als een poète maudit pur sang.
  Dat neemt niet weg dat z’n boeken ellendig snel de ramsj ingingen, en dat de fiere vlaamse leeuw, zoals ie viagragewijs wordt hooggehouden door vendelzwaaiende gestoorden, niet echt veel moest hebben van dit icoon van het Echte Leven. Dat wat de fiere vlaamse leeuwen niet willen zien.

 4. 13

  Tja Jean Marie, je was me er eentje. Ben blij je gekend te hebben. Je was een hele leuke vent en heel recht door zee. Thanks man, in rest well in heaven. Write a few books about God.