1. 2

  @Mix

  Inderdaad. En die opa een is een pathetische GWS.

  Bush had wat mij betreft ook kunnen reageren met: yes, we tapped your phone and learned that your neighbour is fucking your wife, and she loves it!

 2. 4

  Maar dat is dus pas echt eng, Bush die logische en (redelijk) doordachte antwoorden geeft op momenten die niet voor hem zijn uitgeschreven.
  Zometeen moet ik mijn wereldbeeld (alweer!, kutsargasso!) gaan aanpassen.

 3. 5

  Wist je dat nog niet? Bush wordt door zijn PR-team dommer afgeschilderd dan hij is. Daardoor worden zijn gemene plannen gezien als foutjes en kan het publiek hem vergeven. Daarnaast levert dom zijn in amerika meer stemmen op bij de verkiezingen.

 4. 6

  Dat blijkt Choamsky tenminste te denken. De man heeft meestal gelijk, maar ik ben er nog niet uit. Hij kijkt zo dwaas uit zijn ogen.

 5. 8

  Hoezo reageert Bush beter dan verwacht?

  Hij pikt een keyword uit de vraag, zoals ‘m dat geleerd is, (wire tapping!) en hij begint daar gewoon z’n verhaal over.

 6. 9

  Filmpje net gezien, lijkt me opgezet spel.
  Geen feitelijke beschuldegingen, ‘let him speak’, feilloze reactie. Politiek gezien mooi om een ‘tegenstander’ op te voeren en op ‘man to man’ niveau duidelijk te maken; in de trant van ‘ik ben niet je favoriete mens, maar ik bescherm je, net als een goede vader’.
  Knap stukje spin.
  Hij moet natuurlijk iets doen om uit die slechtste rating ooit te geraken tegen de senaatsverkiezingen, de zoveelste redevoering of zelfs perslek zijn verwachtte truuks, dus moet er iets internetgeniek als dit worden opgevoerd.

 7. 11

  En het onderschrift van het nieuwsfragment spreekt ook al boekdelen: “Man criticizes Bush”.

  Als dat in Amerika tegenwoordig nieuws is, laat het zien hoe ver ze daar van huis zijn.

 8. 13

  Ik vind het wel interresant.

  Eindelijk eens wat basisassumpties achter het beleid die voor mij nooit helemaal duidelijk waren. Zoals bijvoorbeeld de gedachte dat ze niet genoeg hebben gedaan om 11 september te voorkomen. Ze willen nooit meer een dergelijk verwijt krijgen. De deal is eigenlijk heel simpel. “Jullie willen veiligheid, geef ons dan de ruimte dat te kunnen garanderen”.

  De V.S. hebben de president die ze verdienen. Wij moeten uitkijken dat we niet dezelfde deal sluiten met onze regering. De resultaten zijn overigens aardig te zien in V for Vendetta. Goede film.

 9. 14

  Ik sluit me aan bij heer Tim. Amerika wou een president met een grote bek en die heeft ze gekregen ook.
  We moeten hier inderdaad oppassen dat we geen regels op angst gaan baseren. Onze samenleving is welvarend en zou relatief gelukkig moeten zijn, maar we grijpen zelf liever naar angst en onrust dan dat we ons op de goeie dingen concentreren.

 10. 15

  “Jullie willen veiligheid, geef ons dan de ruimte dat te kunnen garanderen”

  Iedereen realiseert zich hopelijk dat het hele westen (Hoe je dat definieert is overigens een tweede, maar goed..) schuilt onder de Amerikaanse militaire paraplu. En realiseert iedereen zich ook dat datzelfde westen eenzelfde soort ruimte aan de VS gaat geven, ook in ruil voor (nucleaire) veiligheid?

  Lees, en huiver:

  http://www.newyorker.com/printables/fact/060417fa_fact