Vice-president Palin gaat Alaska slopen

Met Sarah Palin als vice-president van de Verenigde Staten loopt de natuur van Alaska groot gevaar. De Britse krant Independent zette gouverneur Palin’s bedenkelijke track record op het gebied van natuur- en milieubeleid op een rij en daarbij slaat zelfs George Bush nog groen uit. Palin: the real scandal (Independent). Kort samengevat is Toxic Sarah totaal toegewijd aan de olieindustrie, een rabiate ‘climate change ontkenner’ en houdt ze er wat betreft wildbeheer negentiende eeuwse Normen en Waarden op na.

Onder haar bewind mocht de oliemaatschappij Chevron drie maal zoveel chemisch afval lozen in Cook Inlet met als gevolg dat de beluga populatie kelderde van 1300 naar 350 en nu op uitsterven staat. Petroleum Palin is voornemens om de olieproductie in Alaska fors te verhogen. Om dit te bereiken wil ze o.a. beschermingsmaatregelen van de regering Bush: die de ijsbeer aanmerkte als bedreigde diersoort, terugdraaien. De streng gelovige Palin gelooft niet dat de huidige opwarming van de aarde man-made is en terwijl McCain zich eerder nog bezorgd toonde over de klimaatverandering is hij de laatste weken gaan draaien op dit onderwerp. Zien wij hier de greep van een fossiel energieke hockeymoeder op een energiek fossiele oorlogsveteraan? Als gouverneur van Alaska stond ze toe dat jagers beren en wolven opjagen vanuit helikopters, uitputten en vervolgens afschieten. Verder loofde ze 150 dollar uit voor een iedere wolvenvoorpoot én spendeerde 400.000 dollar aan de campagne tegen een verbod op deze gesubsidieerde slachting. Niet alleen natuurbeschermers, maar ook veel ‘gewone’ inwoners van Alaska wijzen deze praktijken af als barbaars.

Met Palin in het Witte Huis als vice-president zal Alaska zeer waarschijnlijk onvoorwaardelijk worden opengesteld voor de olieindustrie. Ook heeft ze al aangegeven dat ze t.b.v. steenkoolwinning dagbouw wil toestaan in de Brooks Range Mountains. Misschien lijkt de natuur in Alaska op dit moment nog onuitputtelijk maar de verhoogde olie- en mijnbouwproductie gecombineerd met onverantwoord wildbeheer zal snel een einde maken aan dit arctische paradijs. En dat het zelfs in het Paradijs mis kan gaan moet de vrome Toxic Sarah toch ook weten?

 1. 5

  Palin zal absoluut geen kritische houding tegenover de olieindustrie innemen. Lees het artikel plofkip, ze maakt Obama belachelijk die zegt dat hij ecologische schade wil herstellen.

  Ook al sluit Obama boren in Alaska niet uit hij zal in ieder geval hogere duurzaamheidseisen stellen dan Palin.

  check ook dit citaat uit het artikel:

  Trish Rolfe, who runs the Sierra Club’s Alaska office, thinks Governor Palin has been a disaster for Alaska’s environment. “The idea that she stands up to the oil companies is a joke,” she says.

  “The governor pays lip service to the issue of global warming but denies it is man made. She will not even spend money to help the Inupiaq villages which are about to fall into the sea.”

 2. 6

  Ik ben het helemaal met je eens voor wat betreft Palin. Dat was ik al. Mijn vraag ging over Obama, niet over Palin.

  “Senator Obama will not only invest in renewable fuels and increase car fuel efficiency standards, he strongly supports construction of an Alaska natural gas pipeline and accelerated drilling in the Alaska National Petroleum Reserve which will provide affordable energy to Alaska and our country and good jobs for Alaskans.”

  He strongly supports accelerated drilling…

  Daar kan een boel inzitten, maar een boel ook niet.

  Het lijkt mij heel verstandig voor de VS om zich qua energiebelangen vooral op zichzelf te richten in deze veranderende wereld.

  Het kwartje of het dubbeltje kan ook de andere kant omvallen. De kant om dat Obama niks werkelijk relevants doet aan de sustainable energie zijde en vooral Alaska, net als Palin, helemaal kapotboort om vervolgens nog verder van huis te zijn.

 3. 7

  De anti-climatechange ideologie van de neocons is gebaseerd op regelrechte angst. De angst die bijna iedereen treft, nl. dat we iets van ons luxeleventje moeten inleveren. Deze, grotendeels existentiele, angst blijft in alle discussies onuitgesproken.
  Niet te verwarren met de christelijke neocon visie dat de mens als kroon van de schepping altijd maar voorwaarts moet. Maar dan in de zin van meer, meer, meer…. Want voor een artistieke benadering zijn zij absoluut niet in de wieg gelegd.

 4. 9

  Inderdaad Ippekrites. Wil het ooit nog goed komen met die verdomde planeet zullen we collectief moeten inleveren. Nu is ‘collectief’ niet een woord dat mensen die zeggen liberaal te zijn ter rechter zijde ooit zullen gehoord hebben. Zij zijn de domme kikkers die in de waterkoker blijven zitten omdat ze denken dat de waterkoker vanzelf wel afkoelt. En daar moet je dan mee samen leven.

 5. 10

  it is really environment friendly to have single hull oiltankers sailing from iraq, iran, really good for those liters of gasoline to put in your prius,at least the air and soil is being poiluted in farawayistan, not in your own backyard.
  Anwar is smaller in acrage than the total of hollywood, where george clooney and sean penn reign supreme.
  thank you

  mccain /palin 08

 6. 12

  Heeft God niet ergens de opdracht gegeven goede rentmeesters te zijn over de aardbol??
  Zeker een andere God …

  En inderdaad, de verwoestende gevolgen van Exxon Valdez liggen nu nog steeds voor het oprapen. Deze dame is een wandelende ramp, die er kennelijk niet om maalt wat ze haar vijf kinderen nalaat.

 7. 14

  Het ziet ernaar uit dat McCain en Palin wel eens zouden kunnen winnen. Volgens de laatste peilingen liggen ze aan kop. Iedereen wil de bril van Palin hebben, ze maken barbi-achtige poppen van Palin, etc

  Vaarwel ijsbeer. Sarah Palin is van plan om de ijsbeer te laten schrappen van de lijst met beschermde diersoorten. Schande!

  Tot hoever kan platte commercie gaan vooraleer de bevolking dit een halt toeroept?