De verkiezingen en de linkse elite(kat)

Waar gaat het nou écht over, bij zo’n gemeenteraadsverkiezing? Daar kom je achter als je in de reagerdeerspanelen van je lokale krant kijkt.

“Zolang ik bijna 7 euro hondenbelasting betaal  per maand mag mijn hond overal poepen.”

“Zo is dat! Stel eens de vraag: Waar mogen duizenden katten poepen? Het antwoord kan ik geven. Soms thuis op de kattenbak maar meestal bij anderen in de tuin, in zandbakken enz.

En zolang ik hondenbelasting betaalt terwijl katten vrij spel hebben en ’s nacht kroks janken, zakken open trekken en beschermde dieren vangen….zal mijn hond overal poepen!”

“Aso gedrag vind ik dat. Waar wij als burgers last hebben van drollen die jullie achter laten.”

“Nee…die linkse elite met gemiddeld 1 kat per gezin…die vervolgens naar buiten worden gemikt. Hondenbelasting afschaffen of katten belasting invoeren. In alle andere gevallen, niet nuilen.”

Die linkse elite zit ook overal achter. Ik wens alle aankomend raadsleden heel veel succes toe.

Reacties (21)

#1 L. Brusselman

Stigmatisering van hondenbezitters?
Reaguurders vormen niet een doorsnede van de Nederlandse bevolking.Het is een kleine “elite”met met een overmatige geldingsdrang
Degenen die ik ken,of tegenkom,ruimen gewoon de drollen op hoor.
Ik ken ze niet die aso hondenbezitters.
In mijn buurtje zijn drollen op straat dan ook een zeldzaamheid.

 • Volgende discussie
#2 rongvk

@1 Jaaaaa, maar dat is vast zo’n linkse elite grachtengordel wijk. Als ze geen kat hebben dan hebben nemen ze gewoon – om de rechtse medelander te stangen – een hondje waarvan ze dan hartstikke hypocriet netjes de drollen opruimen. Om ons de wind uit de zeilen te nemen. Zodat ze voor de kat geen belasting hoeven te betalen. Die elite man, allemaal 4D schaak, het complot gaat diep..

Verder heeft de kiezer gewoon altijd gelijk, en dient deze altijd serieus genomen te worden, en mag alles gezegd worden, dus ik ben dan ook kots en kots misselijk van het politiek correcte taboe rond kattenbelasting, allemaal omdat honden onrein zijn natuurlijk, ik herken mijn eigen land niet meer! Takiyya! Eurabië!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Cheradenine Zakalwe

“Nee…die linkse elite met gemiddeld 1 kat per gezin”

Als je dan 4 katten hebt, ben je dan extreem-links? En geldt het omgekeerde dan ook voor hondenbezitters? Bij 3 of meer honden herken je de PVV/FvD-stemmer?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 L. Brusselman

@2:”Jaaaaa, maar dat is vast zo’n linkse elite grachtengordel wijk.”
Ik ga er maar van uit dat het ironie is.

Het Liskwartier in Rotterdam-N ?
Niet echt een elite buurt ,al staan er de laatste jaren wel wat meer bakfietsen op de stoepen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 KJH

Hee da’s gaaf! Zo doet The Guardian dat ook wel eens: eerst als vette kop ‘Trump is going crazy’ en dan in het stuk ‘a bystander said: Trump is going crazy’. Jan Lul opvoeren geeft natuurlijk niet. Jan Lul echter als autoriteit opvoeren omdat je nu eenmaal gedwongen was (arme journalistiek ik!) om in je informatie-voorziening te snijden, is liegen door suggestie. Nog los van het feit dat zowel honden als katten nu eenmaal smerigheid achterlaten (hee – ik heb allebei dus ik mag het zeggen), en er dus wel degelijk een kern van waarheid in het commentaar zit – ik ga hier toch ook niet doorgesnoven Indymedia comments over hoe bezit diefstal is zitten opvoeren en doen alsof het uit de mond van Jesse Klaver komt, of wel?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Le Redoutable

Ik heb de linkse elite politici een beetje gevolgd en die hadden het de afgelopen weken vooral over het Israel-Palestina conflict en of een Surinaamse Nederlander misschien ooit gezegd heeft dat intelligentie erfelijk is. De SP (o.k. misschien meer plebs dan elite) heeft het continue over het nationaliseren van de zorg en heeft daar zelfs zendtijd voor ingekocht.

Lijkt me hondepoep overlast toch net iets meer een probleem op gemeenteraads niveau.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Bismarck

@5: “ik heb allebei”
Dat zeg je voor expres om #3 in complete verwarring te brengen!

Maar even los van alle gekheid: Is zo’n redenering als hierboven niet gewoon een drogredenering, die ad absurdum doorgevoerd kan worden (want als er dan een kattenbelasting komt, dan is het nog steeds oneerlijk want er is geen konijnen/cavia/parkietenbelasting en die zouden ook zomaar buiten kunnen poepen)?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Henk van S tot S

@7:
En zijn er ook nog mensen die zittend op een paard de openbare ruimte van mest voorzien.
;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 KJH

@7: We zijn in Nederland, als het gaat om onze wettelijke verhouding tot dieren, nu eenmaal totaal geschift en hypocriet. Dieren kunnen huisdieren, vee om te slachten, vee om te melken, circusdieren, ongedierte, wild, dierentuindieren zijn en dan vergeet ik vast nog wel een paar categorieën. Afhankelijk van de categorie mag je ze wel/niet doden, alleen doden op een speciale plek, op een vaste tijd in het jaar, en met diverse toegestane niveaus van wreedheid. Oh, en de slang en de rat vallen in bijna alle categorieën.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Bismarck

@9: Proefdieren, ook best een belangrijke categorie, zeker wat regelgeving betreft. En vroeger had je ook nog lastdieren (honden, geiten, paarden, ezels en runderen), maar dat is een beetje uitgestorven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Lethe

@10
Ja,nou, inderdaad, ik las van de week dat er een verzoek lag om die rijtuigen met trekpaard in de binnenstad van die andere grote stad aan banden te leggen. Maar dat had niet zoveel met poep te maken als met verkeer en de hoeven. Als ik het goed begreep.

Hier in R’dam nog niet zo ver, eerst maar eens last krijgen van die dingen, toerisme trekt aan jongens, voordat er een motie wordt ingediend. ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Bismarck

Opdat we niet vergeten dat lokale politiek toch ook gewoon een hoog amateuristisch gehalte heeft: Een filmpje over fokvee (toch nog een beetje on topic).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Janos

@5:

Lolwut? Dus je klacht is dat ik meneer Kort woorden in de mond leg? Ik zou even rustig gaan zitten en een kalmerende kop kamillethee pakken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 KJH

@13: Volgens mij zeg ik dat a) men een somewhat valide punt maakt (honden vs katten en overige dieren), en b) dat jouw steekproef (met 13 hele reacties onder een artikel) niet heel representatief kan zijn, en c) dus niet kan fungeren als bliksemafleider voor jouw snobistische dedain tegenover mensen die zich niet hebben leren uitdrukken in volzinnen zoals jij en ik.

Ik zou dus nog even je sigaar in je port dopen, Janos, en tegen de butler zeggen dat het wel weer welletjes is geweest voor vandaag, dat hele Internet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Janos

@14 Zucht. Moeten we echt een tag “met een knipoog” maken? Ligt het er niet dik genoeg bovenop?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 beugwant

De hondenbelasting stamt uit de tijd dat de diersoort als nutsdier werd gebruikt. Hoewel de hond niet meer voor een kar wordt gespannen (zijn baas doorgaans nog wel) is de belasting gebleven. Een kat heeft zich nooit voor een karretje laten spannen (die van Freya uitgezonderd, maar zij was dan ook een godin), dus die bleef belastingvrij. Waarom een paard ook, is mij wel dan wel een raadsel want als die wat laat vallen heb je gelijk een emmer vol. Wat in vroeger tijden echter wel een begeerde meststof was; een kwaliteit die hondenstront nooit heeft gehad.
Fiscaal is er echter nooit een relatie geweest met de hondestront, hoewel veel reaguurders die wel meteen leggen. Men zou hen daarin tegemoet kunnen komen door een indirecte belasting in te voeren, een reinigingsheffing op hondevoer, die dan aan de gemeentes ten goede komen.

Dan kan ik binnen de bebouwde kom eindelijk weer eens profielzolen dragen, zonder bij thuiskomst…
Enfin, zo’n blasfemiebevorderende vaststelling is ons allemaal wel eens overkomen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Bismarck

@16: Naja, overlast (toegegeven, niet zeer in de vorm van fecaliën, maar eerder ziekteverspreiding en zwerfhonden) wordt wel als (mede)oorzaak van de belasting genoemd.

Maar ook in het huidige tijdperk is de specifieke hondenbelasting wel te verdedigen. Het zijn immers honden én hun bezitters, die een extra belasting vormen voor de gemeentelijke voorzieningen, in de zin dat specifiek met de hond meermaal daags een ommetje wordt gemaakt over de gemeentelijke trottoirs, waarbij de hond bovendien geregeld een plasje achterlaat tegen gemeentelijke lantaarnpalen en groenvoorzieningen. Katteneigenaren (voor zover deze categorie bestaat, menigeen ziet de bezitsverhoudingen omgekeerd) zul je er niet zo snel op betrappen dat ze met hun kat een blokje om lopen.

Maar de belangrijkste reden is, omdat het kan (dat schijnt tegenwoordig een heel goede reden voor alles te zijn). Hondenbelasting levert nog net iets meer op dan het kost aan inning en handhaving. Omdat bij andere huisdieren de opsporing wat moeilijker is (of het aantal in een gemeente te klein), zijn ze de moeite niet waard. Bovendien is het Rijk zo aardig geweest om de gemeentes voor hondenbelasting de mogelijkheid te geven. Overigens zit de kattenbelasting er wel aan te komen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Lethe

@15 Het lag er best dik bovenop. ;)
Dit zijnde ook weer een onnodige reactie, maar het gaf een goede lach in de dag.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Anton

In Alkmaar is de VVD heel erg tegen hondenbelasting campagne aan het voeren.

Er is echter helemaal geen hondebelasting.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 L. Brusselman

Er is veel mis met het dorpje waar ik woon,al gaat er zo nu en dan ook wel eens wat goed.

https://www.ad.nl/rotterdam/rotterdam-schaft-hondenbelasting-af~ac1034f3/

 • Vorige discussie