Verkiezing van het Jaar

Foto: copyright ok. Gecheckt 11-02-2022
, Serie:

Wij denken aan alle mensen van het jaar de Mens van het Jaar toe te kunnen voegen. Omdat er wel betere alternatieven zijn dan Elseviers Man van het Jaar. Maar zouden er na alle vaklieden van het jaar, zoals vorkheftruckchauffeurs en verpleegkundigen, nog kandidaten te vinden zijn? Zouden er behalve BN’ers van her jaar ook onbekende mensen zijn die zo’n eervolle vermelding verdienen?

Die vraag leverde 22 inzendingen op. Voor Sargassos Mens van het Jaar hebben we daar 16 nominaties uit kunnen halen. Onderaan dit artikel kun je stemmen op jouw Mens van het Jaar. Volgende week donderdag de uitslag.

Wie haalden het niet?
Om te beginnen: Mark Rutte, opgevoerd door RobH. We zoeken immers een beter Mens van het Jaar? Verder: Stefan de Walle, genoemd door kilgoretrout, omdat enige motivering ontbrak. Indirect probeerde Bismarck deze inzending te ondersteunen, maar daarmee zouden ook fictieve personages toegelaten worden. Dat doen we niet. Daarmee valt ook een Gerrie uit Maaskantje van Dr. Banner af.

In de categorie fictieven waren twee inzendingen die wel met enige motivering werden ondersteund. Merkozy van Teun was een aardige poging man en/of vrouw in één op te voeren. Vooralsnog gaat het hier om gescheiden eenheden. We wachten wel tot een chirurg in staat blijkt Angela en Nicolas tot één geheel aan elkaar te naaien.

We zijn het met vandyke eens dat het een ongekende prestatie is dat een niet bestaand persoon het halve land gek kan krijgen. Maar hij zegt het zelf al: de persoon bestaat niet. We hadden als tegenkandidaat de A7-surrealist op kunnen voeren. Ook daar hoor je niets meer van en al zou daar een echt persoon achter zitten, hij of zij is veel te anoniem voor een serieuze nominatie.

Time’s Persoon van het Jaar is veel beter. De demonstrant mag dan een verzameltitel zijn, anoniem zijn de onderliggende mensen niet. Een goede keuze van Time, daar hoeven wij niets aan toe te voegen.

Hier het overzicht van de kandidaten die wel zijn genomineerd, met links naar de inzenders.

1 Zeilmeisje Laura Thomas Omdat ze op op vroege leeftijd al haar droom leeft en zich weinig aantrekt van vingerwijzend Nederland.
2 Nationale Ombudsman Dimitri De enige die zich als een echte toezichthouder gedraagt en opkomt voor het belang van de burger in de knel. Doet zijn werk erg goed.
3 Robbert Dijkgraaf Tom van Doormaal net zo zonnig als Rutte, maar een man met een beetje inhoud.
4 Geert Wilders Maarten De meest genoemde naam op Sargasso dit jaar. En vorig jaar. En volgend jaar.

5 Johan Cruyff  Yevgeny Podorkin die zich min-of-meer opoffert (hoewel: boven het voetbal verheven) zodat die club uit de hoofdstad in eerste instantie een voetbalbedrijf wordt/is i.p.v. een beursgenoteerde onderneming.
6 Herman Tjeenk Willink Frank    De laatste eerbiedwaardige en geloofwaardige bestuurder voordat de politieke ranzigheid ook onze hoogste rechterlijke instituties heeft geïnfecteerd.
7 José Cláudio Ribeiro da Silva Yevgeny Podorkin Regenwoudactivist José Cláudio Ribeiro da Silva en echtgenote.
8 Maxime Verhagen alt.johan Omdat hij een brug geslagen heeft tussen twee kampen: de PVV en de linkervleugel (CDA).

9 Yasuteru Yamada Sjiek 72-jarige Japanse ingenieur, die bereid tot het ultieme offer  en vrijwillig de lekkende kernreactor wilde stoppen.
10 Remco Hemmelder Carolien omdat hij zich belangeloos inzet voor de straatkinderen in Senegal. Dat doet hij buiten alle schijnwerpers en met eigen middelen.
11 Guy Verhofstadt Bismarck zijn weliswaar tot mislukken gedoemde maar volhardende pogingen het EP op de kaart te zetten.
12 Willie Smits hajo voor welk wonder hij zorgde in de ‘jungle’ op Borneo. De Smitsen van de wereld verdoenen  een groter podium omdat wat hij doet op veel grotere schaal zou moeten kunnen worden toegepast.

13 Dr. Smalhout Hpax bemoedigend voorbeeld voor iedereen die tegen stroom en kudde in naar het goede en juiste streeft en niet versaagt; daarmee automatisch ook steen des aanstoots voor de goddelozen.
14 Bas Eijkhout Henk Daalder rapporteur milieu en klimaat,een van de weinige Nederlanders die politiek nog iets voor elkaar krijgt, dat een positieve invloed heeft op Nederland.
15 Dick Swaab hajo een belangrijk nederlands onderzoeker die ook wereldwijd zijn stempel op het gebied van de neurologie heeft gedrukt.
16 de helden van Alphen Ernest de mensen die hun leven waagden bij de schiet-razernij in Alphen, al geëerd, maar doe ze het maar eens na.

En nu: stemmen maar! Stembus sluit woensdag 22 december om 23.30 uur.

fotobron

Reacties (56)

#1 Kyra

Waar is Ab Klink gebleven?

 • Volgende discussie
#1.1 P.J. Cokema - Reactie op #1

Van Ab Klink hebben we in 2011 toch niets meer vernomen? Tijdens de kabinetsformatie in 2010 leek hij een actieve CDA-dissident. Maar misschien vergis ik me en heeft-ie in 2011 nog iets opmerkelijks uitgehaald?

#1.2 Kyra - Reactie op #1.1

We horen van Laura het zeilmeisje toch ook niet veel?

#1.3 Anna B - Reactie op #1.2

Ze is net voorbij Kaap de Goede Hoop.

#2 gbh

geen enkele vrouw alleen een zeilmeisje, lijkt de sgp wel hier

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#2.1 Loupe - Reactie op #2

Welke vrouw had je op ’t oog, kwa nominatie dan?

#2.3 gbh - Reactie op #2.1

mijn moeder

 • Volgende reactie op #2.1
 • Vorige reactie op #2.1
#2.4 Prediker - Reactie op #2.1

Petra Stienen, omdat ze geïnformeerd en geëngageerd commentaar geeft op het Midden-Oosten, vanuit de optiek van het positieve elan van de mensen daar zelf. Rasoptimiste.

Aliaa Elmahdy, Egyptische blogger, die zichzelf, tegen de tijdgeest in, naakt op de gevoelige plaat liet zetten.

Amy Winehouse (23 juli 2011 overleden); rockgodin, antiheld, verloren ziel.

Hops, dat zijn zo al drie vrouwen die het afgelopen jaar impact hebben gemaakt met hun persoonlijkheid, die ik even uit mijn mouw schudt.

Als je ervoor gaat zitten, kun je er vast wel meer bedenken.

 • Vorige reactie op #2.1
#2.5 Rob - Reactie op #2.4

Dat doodgaan van Amy Winehouse is natuurlijk niet zo goed voor haar impact dit jaar. Van Petra Stienen ben ik fan.

#2.6 Prediker - Reactie op #2.5

Als Winehouse dit jaar niet gestorven was, dan had ik ‘r niet genomineerd, want dan was het gewoon een uitgerangeerd crackwijf in and out of rehab geweest.

Nu is jan en alleman haar postuum verschenen album aan het kopen, dus wat dat betreft blijkt maar weer dat doodgaan een uitstekende carrièrezet is.

#3 alt. johan

@003 Loupe: Geenstijl had nog een niet onaardige suggestie

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/12/nederlander_van_het_jaar_doutz.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3.1 Teun - Reactie op #3

Goh, dan was de Roze Horde vast even vergeten hoe ze over Wilders denkt…

#4 Huub

Bas Eickhout schrijf je anders :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4.1 Prediker - Reactie op #4

De grap is dat ‘Bas Eijkhout’ op dit moment de meeste stemmen heeft, zonder dat precies duidelijk is over wie het gaat. ‘Rapporteur milieu en klimaat’. Rapporteur aan wie?

Als het gaat over europarlementariër Bas Eickhout, met de dossiers klimaat, dierenwelzijn, voedsel en landbouw, eurocrisis en Europese begroting in zijn portefeuille, dan is de naam inderdaad verkeerd gespeld.

Hetgeen nog vermakelijk kan worden als hij zo meteen de Sargassopoll wint.

Ook onduidelijk: wat valt er te winnen? Een virtueel kusje van P.J. Cokema?

#4.2 P.J. Cokema - Reactie op #4.1

Bas Eijkhout of Bas Eickhout? Het is even verwarrend voor GroenLinks, het Montesqieu Instituut en de KRO.
Ik hou het er op dat Eijkhout Eickhout moet zijn.

En als iemand Sargasso’s Mens van het Jaar wordt lijkt me dat ruim voldoende eer op zich. Maar goed, hoewel het overbodig zal zijn, zal ik de winnaar er per e-mail van op de hoogte stellen.

#5 ReinoutS

Leuk, zo’n polldaddy.com-verkiezing (heeft Sargasso nou geen eigen poll-plugin?!), maar om de uitslag een beetje recht te laten doen aan de voorkeuren van je lezers moet je toch echt een systeem met een top-5 en transferable votes o.i.d. gebruiken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 benjbenj

Hahaha, Maxime Verhagen zou een brug hebben geslagen tussen PVV en de linkervleugel van het CDA? Die rat heeft eerder eigenhandig de kloof dieper gegraven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Maarten

Dat had ik niet gedacht. Maar wat zou dat betekenen?

Geert Wilders. Sargasso’s Mens van het Jaar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Rob

Wat een armoede. Als de Man/Vrouw van het jaar uit dit lijstje moet worden gekozen dan is het toch wel een zeer droevig jaar geweest.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8.1 Olav - Reactie op #8

Misschien toch de tong eens wat steviger in de wang duwen.

De nominaties verliepen al in zekere meligheid, dit lijkt me de voortzetting daarvan. En GroenLinks zit hier de poll te bederven, maar dat mag óók.

#8.2 Rob - Reactie op #8.1

Je hebt een punt al snap ik het fellatio-grapje niet helemaal.

#9 j.welte

Even een reactie op Corinne’s mens van het jaar!
Nou Remco Hemmelder is geen mens van het jaar maar werkelijk bijna een “HEILIGE” want wie kan mij vertellen:Welk mens werkt tegenwoordig zonder eigenbelang , alleen voor een ander mens?????? Remco Hemmelder haalt alles uit de kast om maar te geven!.
Waarom hij dit doet?……………Eenvoud, het maakt hem gelukkig om anderen te zien groeien. In zijn geval: Kansloze kinderen!
Daarom nomineer ik Remco Hemmelder tot Mens van het jaar en géén heilige! Hij doet en laat zien wat je als mens kunt doen voor een medemens!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Inkwith Barubador

Verhagen, Wilders, Cruijff en Smalhout vallen wat mij betreft alle 4 in de categorie mensen die zichzelf veel te serieus nemen en dus vooral niet serieus moeten worden genomen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Joke Vlasblom

Helemaal mee eens REMCO HEMMELDER is mens van het jaar gelukkig is hij sinds kort gaan twitteren zodat wij hem ook hebben leren kennen deze man doet zo ongeloofelijk mooi werk voor de straatkinderen in Senegal en ondanks alle tegenslag en tegenwerking blijft hij positief en strijden voor de kids deze man verdient alle aandacht en hulp van instanties en stichtingen zodat er meer aandacht en hulp gaat komen voor zijn kids dus MENS VAN HET JAAR REMCO HEMMELDER

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 qwerty

Da’s wel mooi dat die Remco een heilige is en dat Joke hem al ziet als mens van het jaar, maar ze vergeten blijkbaar op hem te stemmen want hij loopt met 28 tegen 56 stemmen toch echt nog flink achter @joke.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12.1 rene - Reactie op #12

Ja qwerty je hebt wel gelijk dat “ze” vergeten op REMCO te stemmen,dat komt eenvoudig omdat bijna niemand hem nog kent. Zoals ik hem heb leren kennen is hij een persoon die alles voor een ander doet zonder aan zichzelf te denken en dat vindt ik…………..héél bijzonder in deze tijd!
Ook ik vindt dat dit gehonoreerd zou moeten worden met nog véél meer bekendheid!!!!!!!!!
Die REMCO is GOUD!

 • Volgende reactie op #12
#12.2 J.Welte - Reactie op #12

Om REMCO beter te leren kennen,kijk op zijn zelfgemaakte site;

http://Je-mo-da.org, dan kun je zien wat hij doet!

 • Vorige reactie op #12
#13 Bas

Haha grappig is dit.
Als ik dit door de bril van mijn werk bekijk zou ik
Maxime Verhagen moeten kiezen als mens van het jaar,
een echte bruggenbouwer…
Maar ik denk er nog even over na

Edit:
Ik zie nu pas Dick Swaab staan. Kan iemand mij uitleggen waarom hij er bij staat?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 P.J. Cokema

Even de peilingen tussendoor.
Het lijkt er op dat Bas Eijkhout of Eijckhout de ttel in de wacht gaat slepen. Goed lobbywerk?

Remco Hemmelder spreekt ook aardig tot de verbeelding. De Nationale Ombudsmna wat minder.
Zeilmeisje en Robbert Dijkgraaf moeten nog uitvechten wei de 4e en 5e plaats krijgt.

Met nog ruim twee dagen en nog 12.523.958 kiesgerechtigden te gaan, valt er nog niets van te zeggen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14.1 artiste - Reactie op #14

Is het nu woensdag de 22e of donderdag?????????

#14.2 P.J. Cokema - Reactie op #14.1

Sorry, sorry… Woensdag de 21e sluit de stemming om 23.30. Donderdag de 23e komt de defintieve uitslag + nabeschouwinkje.

#14.3 artiste - Reactie op #14.2

Tja! wat moet ik hier nu weer op zeggen!!!! Nog een beetje in de war van sinterklaas??????? Als woensdag de 21e is dan is het volgens mij donderdag de 22e. Oke! geen probleem, maar dan wel openblijven tot donderdagavond.Vrijdag de uitslag!!!!:)

#14.4 P. J. Cokema - Reactie op #14.3

Ach, nee hè…
Ik zal de toetsen toch eens op de goede plaats terugzetten.
Om agenda- en technische redenen wordt de stembus toch gesloten op woensdag 21 december, 23.30 uur en komt er donderdag 22 december een uitslag + commentaar. In 2011 ;-)

#15 Joke Vlasblom

Wij zijn zeker niet vergeten te stemmen op remco HEMMELDER want als je goed had opgelet qwerty dan had je kunnen zien dat sinds gisteren het percentage stemmen op Remco aanzienlijk toe genomen is, heb 2 dagen veel aandacht geschonken aan @help_straatkind en dat blijven we doen zodat zijn straatkinderen meer aandacht krijgen en we hopen dat remco uiteindelijk hulp gaat krijgen van instanties zodat hij er niet meer alleen voor staat wat hijzelf geen punt vindt wat hij blijft wat er ook gebeurt ondanks alle tegenwerking zich geheel belangeloos met eigen middelen voor de straatkinderen inzetten dus REMCO is voor mij en ik hoop voor velen meer de MAN VAN HET JAAR zo dat wilde ik nog even kwijt ik wens verder iedereen die dit leest Hele fijne kerstdagen en heeel veeel gezondheid geluk en liefde toe in 2012

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 arend

Wel een leuke verschijdenheid. man van het jaar. zonder er veelal bij stil te staan wat zo iemand doet voor anderen. zo zie ik remco graag geholpen worden met wat hij doet. Straatkinderen opvangen en te eten geven.. Daar kan geen zakkenvullende politici tegen op. daarom stemde ik op hem. laat ik ook eerlijk wezen. remco is ook mijn maatje dus dus ik weet meer dan ever wat hij al jarenlang doet voor deze kinderen in senegal. geheel belangenloos. geheel met gevaar voor eigen gezondheid. De mensen die voor hem stemde zullen dit ongetwijfelt ook zien.
Ik hoop zo dat hij hulp gaat krijgen,want op een corrupte senegalese regering hoef je niet te rekenen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16.1 Rob - Reactie op #16

Zeg even je maatje dat hij zijn site eens moet aanpassen. Ik had serieus het idee alsof ik bij een of andere sektarische groep was beland.

#16.2 Rob - Reactie op #16.1

Correctie:

Zeg even TEGEN je maatje dat hij zijn site eens moet aanpassen. Ik had serieus het idee alsof ik bij een of andere sektarische groep was beland.

#16.3 artiste - Reactie op #16.2

Rob, je hebt gelijk als je zegt dat Remco geen professionele site heeft. Zelf eet hij maar 2 keer per dag om de kosten van medicijnen en dokter voor de kinderen te betalen. Zodoende blijft er niet veel over om een professional in te huren die een website voor hem kan maken en kan adviseren wat wel en niet gepubliceerd kan worden. Wellicht kan iemand helpen???

#16.4 Rob - Reactie op #16.3

Ik eet ook maar twee keer per dag :)

Maarre, ik denk inderdaad dat hij geholpen zou zijn als iemand hem daar even in ondersteunt want ik vindt dat de website een beetje afschrikt.

#17 artiste

Eh!!!! woensdag de 22e?????

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 rene

even voor alle duidelijkheid naar iedereen .Remco Hemmelder is niet de persoon die zieltjes probeert te winnen zoals een sekte leider dat doet.
zoals ik gezien heb op zijn website heb jij (Rob) ook verschillende donaties gedaan aan Remco Hemmelder ;
Zou jij dit ook doen als het een sekteleider was ???????????
Ikzelf heb hem 2 jaar geleden bezocht tijdens mijn vacantie en ik kan je vertellen dat dit een enorme indruk op mij gemaakt heeft ;
Ik zag een man die leeft in alle soberheid en probeert rond te komen met zijn straatkinderen van zijn geld dat hij zelf verdient heeft en als je ziet hoe hij met deze kinderen omgaat schieten de tranen je in de ogen.
zou een sekteleider dat doen ???????

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18.1 Rob - Reactie op #18

Ik moet je teleurstellen maar ik heb geen donatie gedaan. Die goedzak die het wel heeft gedaan is een andere Rob en ik ga niet met andermans veren pronken.

En begrijp me niet verkeerd: ik zeg niet dat Remco een sekteleider is. Ik zeg slechts dat zijn website er een beetje vreemd uitziet en naar mij toe een verkeerd beeld communiceert. Ik geloof graag dat Remco fantastisch werk doet en het zou goed zijn als zijn website daar wat beter bij aansluit.

#19 arend

beste rob.

Senegal is een land met een andere cultuur als die van ons.
Ik weet het. De onwetendheid van veel mensen in ons volgevreten europa doet ze denken dat ze met een secte te maken hebben. een comune zoals in remco zijn site beschreven is niets meer of minder dan een opvanghuis….zoals je wilt een weeshuis. hoe je het ook draait of keert. Remco kan wel wat hulp gebruiken en daarom staat hij hij in de nominatie. Om zijn daad wat kracht bij te zetten. met hulp op welke manier dan ook.

Voor mensen zoals remco neem ik mijn petje af. Dus beste rob. Schrijf remco aan en mischien kan jij hem helpen met zijn website. of je weet iemand die ook belangeloos een reikende hand wil uitsteken om zijn website wat aan te passen of te onderhouden…Ik ben daar ook geweest vlakbij dakar en weet hoe moeilijk het is om in een internetcafetje(hutje) al je internet te regelen,en komt daarop ook nog eens de kosten.

Ik hoop dat remco de hulp eens krijgt die hij verdient om zijn straatkinderen te helpen. ik kan natuurlijk urenlang gaan zitten betogen hier maar het gaat hier om een ding. de toekomst van kinderen. wand die hebben het niet voor het zeggen en worden in de steek gelaten daar. dus over een website bakkelijen lijkt mij niet echt op zijn plaats.

evengoed groetjes

arend

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Rob

Voel me hier zowat persoonlijk aangevallen. Kijk, beste Arend: de website is in het Nederlands en is dus op Nederlanders gericht. De cultuur die je moet aanspreken is dus niet de Senegalese cultuur maar die van mensen in Nederland die geld tot hun beschikking hebben. Laat ik het zo zeggen: als ik dergelijke websites tegenkom dan is het geen uitnodiging om geld te doneren en juist dat zou zo´n website moeten beogen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 arend

nee hoor rob…..Zo bedoel ik het niet. Het is uiteraard ondersteunende kritiek en heel goed om over na te denken. Ik schrijf altijd met een peper in mijn reet dus niet zorgen om maken. ..

De proffesionele hulp die gebruikt kan worden is er helaas niet dus is dat ook mede de insteek voor dit stemmen. laten we hopen dat na deze gebeurtenis er spijkers met koppen geslagen kunnen worden. ook voor remco mischien goed om over de site na te denken samen met anderen die daar ervaring in hebben…..laten we duimen….

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Rob

Toch maar op Laura gestemd. Het moet voor mij een bekend iemand zijn en Laura heeft op mij de meeste indruk gemaakt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22.1 artiste - Reactie op #22

Dat mag! Toch jammer van je stem!

#23 arend

Dat maakt je geen minder mens hoor rob. Gewoon doen wat je hart je ingeeft. doe ik ook..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 j.welte

Rob, iedereen is vrij op wie hij/zij stemt en je hebt gelijk,Laura is super om zo’n tour alleen te maken en om te durven daar is echt motivatie voor nodig maar vergeet niet: wie betaalt die boot? welke sponsors zitten erachter? En waarom?????
Zoniet bij mijn keuze,REMCO zonder hulp van sponsors of derden waagt hij zijn leven,want dat is zo in Sénegal,want hij probeert kinderen een waardig leven te geven wat niet altijd in dank afgenomen wordt door de “Marabouts”(die alleen de Koran onderwijzen en verder niets) Remco leeft ervoor om deze kinderen op te voeden met normen en waarden tevens hen gratis te eten te geven(wat hij zelf bereid) en het liefst naar een reguliere school te laten gaan ,maar in Sénegal is dat niet gratis en niet verplicht dus dat neemt hij ook op zich zover hij dit kan bekostigen, Remco zou het liefste een eigen school(enkel een groot dak) willen bouwen om les te kunnen geven,zodat de kinderen kunnen leren lezen en schrijven en daarnaast een vak kunnen leren zodat ze een normale toekomst kunnen opbouwen.Die kinderen die hij nu opvangt hebben géén enkele toekomst omdat ze s’morgens vroeg de Koran leren en daarna op straat gestuurd worden om eten en geld op te scharrelen om hun “Marabout” te kunnen betalen voor de Koranles en voor hun eigen eten. Ik weet dat dit nu verboden is door de staat maar vanwege de corruptie gaat het gewoon door. En wat gebeurt er later met die kinderen…………….de straat,ze hebben enkel schooieren geleerd en moeten hoereren om te kunnen overleven. En daar vecht Remco tegen ,dat die kinderen niet meer uitgebuit/gebruikt/misbruikt worden.
Dat ook zij ,een normaal(Sénegalees) bestaan kunnen opbouwen.
Daarom heb ik op hem gestemd omdat hij dat helemaal in zijn eentje doet zonder hulp van derden(jammer genoeg) Ikzelf zou het niet kunnen om mijzelf helemaal weg te cijveren voor andere mensen,daarom heb ik zoveel respect voor Remco die dat wel kan en wil!
Helaas ben ik niet financieel daadkrachtig om hem te helpen hiermee ;maar als ik het was dan wist ik het wel!!!!!
Ik hoop dat hij met deze verkiezing van het jaar belangstelling/hulp voor zijn projekt krijgt in welke vorm dan ook!
Iemand die zich zo wegcijfert voor de mensheid vindt ik groots!!!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24.1 Rob - Reactie op #24

Ben het helemaal met je eens hoor, maar bij zo’n verkiezing vind ik zelf dat het om een publiek figuur moet gaan en dan bij voorkeur ook over iets wat specifiek betrekking heeft op 2011. Remco is misschien de barmhartigste van het rijtje en mogelijk ook degene met de grootste inzet en het belangrijkste effect, maar zoals hij zijn er tientallen anderen. Laura is uniek op een manier dat Remco dat niet is.

Ik hoop trouwens wel dat deze verkiezing een steuntje in de rug is van Remco. Dat schijnt hij wel te verdienen. Ach, wat scheelt het. Ik maak dadelijk nog wel een klein bedragje over voor de beste man.

#25 artiste

Remco ! Gefeliciteerd!! Nu maar hopen dat er mensen jou gaan helpen met je mooie werk!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 arend

gefeliciteerd remco. Dat jij wat meer aandacht mag krijgen van sponsors en ze jouw een duwtje in de rug mogen geven. Je hebt het verdient. dubbel en dwars.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Essie

Always reefrsihng to hear a rational answer.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 fgmyoet

ewZbij zvgurgtvdito

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie