1. 3

  Pas op, Verhofstadt zegt nogal eens verstandige dingen (veel meer en vaker dan de mensen van dezelfde politieke kleur in Nederland). Hem zou ik ook wel een belangrijke Europese functie gunnen/toevertrouwen. Misschien ga ik zijn essay eens bestuderen dit weekend.

 2. 4

  Ik heb die Verhofstadt eens horen speechen op een D66 congres en de hele zaal verzuchtte: “waarom hebben wij niet zo’n politiek leider?”. Het Belgische Obama effect zeg maar.

 3. 7

  Er was een tijd dat Verhofstadt liberaler was dan Bolkestein, en dat hij burgers de mogelijkheid wou geven om ‘uit de staat te stappen’. Nu lijkt hij niets liever te willen dan diezelfde staat te omarmen.

 4. 8

  De VVD haalt over het algemeen het bloed onder mijn nagels vandaan, maar die Verhofstadt heb ik nog nooit kunnen betrappen op een stom idee. Ik ga ook maar eens in dat essay van hem duiken.

 5. 13

  Het gras en groener en zo. Verhofstadt was de held van de volksraadpleging, de kampioen van de burger, de verdediger van de gewone man.. tot’ie verkozen werd. Eens op de premierstoel deed’ie krek hetzelfde als Dehaene, inclusief het misbruiken van de groenen om een meerderheid te halen en taksen te heffen, enkel om ze daarna de nek om te draaien.

  En dan maar jammeren dat Jean-Marie Zweetlip stemmen haalt. Zonder Verhofstadt, geen Dedecker. Zonder Bush, geen Obama.
  Idd Obama effect ja.