1. 3

  Gingen we daar niet weer over referenderen? Of hebben we het nu eindelijk voor elkaar: “The people should not fear their government, their government should fear the people”. En wat worden we daar beter van, als het resultaat is dat “ze” zich alleen maar minder van “the people” aantrekken?

 2. 4

  Misschien handig om de vraagstelling iets te verduidelijken. Ik verwarde het nieuwe “Verdrag van Lissabon” met de “Lissabon Strategie”, die ook wel eens Verdrag van Lissabon genoemd wordt. Al die verdragen ook steeds… ik verdraag ze niet langer.

 3. 6

  @3: Ben je een paar maanden weggeweest? CDA, VVD en PvdA hadden niet zo’n zin in nog een referendum waar de uitslag toch al van bekend was. Geen blamage was even wat belangrijker dan democratie.

  Of we kunnen ook stellen: De Nederlandse regering heeft zich laten omkopen door die miljard minder belasting die Nederland moet betalen aan de EU. Weet je meteen wat ook alweer de waarde van de Nederlandse stemmer is.

 4. 8

  Projectie @Bismarck..het verband zit in uw hoofd.

  Deze dame, alsmede Sarkozy doen “het” niet slecht, wat ik niet verwacht had. Maar het straat-intervieuw van Sarkozy b.v. tijdens de staking “we leven in een democratie en de straat regeert niet” zal me altijd bijblijven.

 5. 10

  @8: Wat heeft Sarkozy er ineens mee te maken? Ik heb het over die foto (van Merkel). Op de 1 of anderem anier lijkt het wel een tevreden emperor, die net met haar handtekening de macht over Europa overneemt (en wij onozelaars laten het gebeuren, want eisen geen democratische controle van de macht van de regeringshoofden en dat is vooral de macht van Merkel).

 6. 11

  We lopen op hetzelde pad in deze Bismarck.

  Echter, we eisen wel maar de stem is gesmoord, onaangename smaak in m’n mond momeneteel…Veni, vidi, vici, zoals je zegt :(

  De fik erin.

 7. 15

  Een hoogdag voor wie het volgt. En ik moet heer Carlos uiteraard weer gelijk gaan geven, Sarkozy doet het echt niet slecht.
  Voor een gluiperige zeepsmoel, dat blijft.
  Maar het is een Europese gluiperd.