1. 2

  Gerdi Verbeet lijkt me typisch zo iemand die de moderne interactieve media niet zelf gebruikt en daar ook niets van snapt. Des te meer politici twitteren hoe beter, dat geeft een leuke inside view op het politieke bedrijf. Politici worden daardoor opeens gewone mensen, die zonder de gebruikelijke poehaa ventileren wat ze op dat moment denken of ondeugend een stiekum genomen fotootje tonen. Prima want politici behoren toch gewoon dicht bij ons ‘klootjesvolk’ te staan?

 2. 9

  Ik vind dat mevrouw Verbeet eerst zelf maar eens een tijdje moet twitteren alvorens het te verbieden.

  Sterker nog: politici zouden alles wat ze willen verbieden tenminste een keer zelf moeten uitproberen.

  Atsma: “Hmmm…. control+C zeg je? Hoe werkt dat?”

 3. 11

  De kamerleden zijn onze volksvertegenwoordiging. Dat betekent dat ZIJ ONS vertegenwoordigen. Niet dat de tweede kamer zichzelf bij het volk moet gaan vertegenwoordigen. Dat is de omgekeerde wereld.

 4. 13

  Volkomen terecht natuurlijk. Jack de Vries heeft het blijkbaar gepresteerd te twitteren terwijl hij in debat was. Moet je zelf eens proberen, tijdens een vergadering of tijdens de les twitteren. Wordt ook niet op prijs gesteld.

 5. 14

  Heeft niets met moderne media te maken maar alles met aandacht. Als je zo nodig moet twitteren, SMS-en of rukken doe je dat maar buiten de vergadering. Telefoons uit. Go Gerdi!

 6. 15

  @13: Als het duidelijk is dat hij daardoor minder aandachtig bij het debat is, dan mag je hem daarop aanspreken. Maar Twitter verbieden is bullshit.

  Gaat Verbeet doedelen ook verbieden?

 7. 19

  In een vergadering moet je vergaderen.
  Als het niet je portefeuille is ga je lekker in je eigen hok zitten twitteren.

  Ik vind het erg onbeschoft om te gaan zitten bellen/twitteren/rukken (wat is doedelen?).

  Niet eens zozeer een kwestie van aandacht, maar gewoon van fatsoen.