Vacature nieuwe blogger

Sargasso is voor het nieuwe politieke seizoen op zoek naar versterking op de redactie. Beschikt u over uitmuntende schrijf- en analysevaardigheden? Heeft u een scherp oog voor het onderscheid maken tussen de Waan v/d Dag en écht belangrijk nieuws? Bent u aantoonbaar blogwise en heeft u derhalve relativeringsvermogen, humor én een olifantenhuid? Wilt u nu wel eens functioneren onder een baas die niet nog makkelijker liegt dan ademt? Maar bovenal heeft u die unieke blogdrive om ieder uur van de dag (of tenminste twee maal per maand) nieuws voorzien van een prikkelende mening online te plempen? Drukt u ook in uw slaap constant op F5? Dan bent u de man/vrouw die wij zoeken!

Wij bieden de mogelijkheid tot c.v.-building, een op afstand klimaatwarme werkomgeving met fijne collega’s en maximale privacy, de mogelijkheid tot werken in de avonduren en in het weekend (ook in uw blootje), bij goed gedrag: periodiek gratis bier/wijn/fris én nootjes op kosten van de zaak en een goede kans op maatschappelijke profilering.

Bent u de nieuwe blogger van Sargasso?
Stuur dan een korte krachtige motivatie naar “pers apenstaartje sargasso punt nl” o.v.v. “vacature nieuwe blogger” en u krijgt binnen twee weken antwoord.

 1. 2

  Ik verwacht eigenlijk open sollicitaties met voorbeelden en referenties hier in de commentaarvelden. Kunnen we daarna nog altijd zien of de redactie zich erover moet buigen.

  Oh nee, de redactie trekt zich niets aan van reaguurders ;)

 2. 4

  Bij deze verzoek ik u om extra informatie betreffende de 27-08-2008 vacature voor de functie van “nieuwe blogger”.
  Gaarne ontving ik de Sargasso-redactie-organisatie-structuur met de verschillende functieniveaus inclusief de hiërarchisch/functionele veratwoordelijkheden en bijbehorende salarisschalen.
  Zijn er doorgroeimogelijkheden naar de functie van “oude blogger”?

 3. 6

  “Wilt u nu wel eens functioneren onder een baas die niet nog makkelijker liegt dan ademt?”

  Hahaha, hoe herkenbaar dat voor alle collega’s overduidelijke friemelen en manipuleren rond de drie-, vier- of vijfdubbele agenda van de baas! Controle is beter dan vertrouwen lijkt steevast het devies te zijn.

 4. 9

  Mij is eigenlijk nog niet duidelijk op welk terrein Sargasso aanvulling zoekt. Een culturele niche-connaisseur? Een Oost-Europa deskundige? Een economisch slash charttechnisch analist (of een andere wichelroede-achtige)? Een informant op Huis Ten Bosch? Een beetje meer profielschets zou kunnen.

 5. 10

  * met schedel onder arm, staart tussen benen, maar vergezeld van Maria Beluzzi, terug naar Transsylvanische funeral4+2plankenstel *

 6. 11

  Wilt u nu wel eens functioneren onder een baas die niet nog makkelijker liegt dan ademt?

  Hé, heb ik deze formulering niet net nog ergens gelezen? Sargasso is toch niet echt aan het werven onder GS-personeel, neem ik aan?

 7. 18

  Tiet zat,, moet ik wel carte blanche krijgen en geen hoofdredacteur die me gaat modereren of censureren.
  tevens zal ik een andere nick moeten aannemen om vooroordelen te voorkomen.
  Ben tevens bereid field work te doen, ( undercover bij stormfront, inbraken bij ministeries dat soort fratsen ), kom niet op de bbq als Arnold K. ook komt.

 8. 30

  “met bij blog” gaat het qua uitmuntendheid niet redden denk ik.

  Maar nu U toch windparken zegt — ik lees hier pas sinds kort weer even maar klopt het dat er inderdaad bepaald minder niet-algemene/politieke stukjes zijn? Minder gespecialiseerde stukjes (zoals over energie)?

  Volgens mij zou een gespecialiseerde logger een betere investering zijn momenteel.

 9. 33

  Mja, ik moet toegeven dat ik het als redactielid/politiek columnist enigszins moet laten afweten door drukke werkzaamheden elders. Maar kandidaat-bloggers kan ik vertellen dat het een groot plezier is om voor Sargasso te schrijven: veel vrijheid, ondersteuning van een leuke redactie en – bij de doorsneebaas ook niet vanzelfsprekend – waardering. Het klinkt raar van iemand die te weinig schrijft, maar grijpt uwen kansch!