Uitschakeling Zuid-Afrika ‘niet het einde’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Verkrijgbaar in alle gewenste kleuren (Foto: Flickr/Shine 2010)

Het Zuid-Afrikaanse elftal heeft de groepsfase niet overleefd. De vereiste monsterzege tegen het Franse elftal bleef uit, al haalde Bafana Bafana een mooie overwinning op de Haantjes. Enkele vooraanstaande lokale ondernemingen hebben al aangekondigd dat de spelers niet werkeloos thuis hoeven te zitten. Multinationals als Executive Outcomes en Denel Ammunitions verhuren de spelers graag aan andere landen.

“Een speler soos Pienaar, da’s een aanvulling vir elk land,” aldus bestuursvoorzitter Vasili Kamenev van Executive Outcomes. “Met ons zeer groot ondervinding in die internasionale indiensneming van strijders, kan ons vinnig vir paspoorten sorg. As Paraguay Pienaar wil opstellen, kan dit binne een week.” Hiermee hoopt zijn bedrijf zich ook in de kijker te spelen bij andere landen. Al jaren is Executive Outcomes betrokken bij het oplossen van internationale conflicten. Kamenev noemt Noord- en Zuid-Korea als mogelijke opdrachtgevers, mocht hun conflict escaleren tot buiten het voetbalveld. “Ons het naas sokkerspelers ook goeie helikopterpiloten en getrainde commando’s. Ons kan dan ook nie wag op die beste voorstel.”

Ook Denel Ammunitions is zeker bereid om de Zuid-Afrikaanse voetballers te ‘detacheren’ bij andere landen. Hiermee hoopt het bedrijf de aandacht te vestigen op de eigen producten en daarmee nieuwe markten aan te boren. Salesmanager Olivier Viljoen: “Of die overwinninksfan van pret in die lug skiet, of die verlieser sy teleurstelling afreageer, ons skietpistool is baie goed.” Ook ziet Viljoen nu al verkoopkansen stijgen in de lokale townships. “Baie veel van die swartlui wil business proposals doen an die toerist. Die skietpistool set volgens die bruinman die weurde kracht bij. So draag wij ook ons steentsie bij aan die toekoms van Suid-Afrika.”

Reacties zijn uitgeschakeld