1. 3

  @2: Saddam moslim noemen, ik weet niet. Hij lijkt me een beetje een gelegenheidsgelovige, de Koran in de hand als dat even goed uit komt.

 2. 5

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd of Saddam echt gelovig is en niet stiekem een atheist die alleen maar in naam moslim is, om politiek opportune redenen. We zullen er wel nooit achter komen…

 3. 7

  Nee, het moet wel gaan om Nederlandse moslims, dat snapt u. Niemand van dit zooitje zou ook maar de top 100 halen als het om internationaal moslimschap ging.

  Maar zelfs dan mis ik nogal wat namen, moet ik zeggen.
  Is Khalid Boulahrouz geen moslim?, vraag ik mij bijvoorbeeld af. De Nederlandse moslim die dit jaar het meest in het nieuws was, Samir Azzouz, ontbreekt ook al. Yes-R kreeg veel aandacht omdat hij meewerkte aan die onzinnige Balkenende-campagne, zijn neefje Ali B mocht jij en jou zeggen tegen Balkenende alsof ze op gelijke hoogte stonden. Nebahat Albayrak is toch ook één of twee keer op televisie geweest, staat me bij.

  Blijkbaar gaat het er niet om dat je iets doet, en toevallig moslim bent, het gaat om het uitdragen van je islamitische identiteit. Maar dan nog…