Tweet du Jour | Urk, Veen en Staphorst

Serie:

Urk, Veen, Staphorst. Had daar Overvecht, Kanaleneiland en Schilderswijk gestaan, hadden we drie dagen van ophef in dit land. Was de integratie mislukt en werd er geroepen dat er gekort moet worden op de uitkeringen van de ouders. https://t.co/X6TJmLl15Q

TWITTER - — Alptekin (@AlptekinAkdogan) December 27, 2020

Reacties (13)

#1 Joop

Leuk, links met hun christenhaat over de grefo dorpen. En Wilders en Co over Kanaleneiland en andere (deels) kalifaten. De enige die beide misstanden bekritiseerd is die vrouwelijke parlementariër van de vvd.

 • Volgende discussie
#1.1 P.J. Cokema - Reactie op #1

De enige die beide misstanden bekritiseerd is die vrouwelijke parlementariër van de vvd.

Is dat zo? Waar dan? Hoe dan?

 • Volgende reactie op #1
#1.2 Joop - Reactie op #1.1

De dame die beticht wordt door links dat ze ‘pvv corvee’ moet doen als ze iets zegt over onrustige toestanden in Kanaleneiland of de Schilderswijk. Dat kan je gewoon op Twitter vinden.

#1.3 P.J. Cokema - Reactie op #1.2

Oh verrek, die had ik gemist. Even dacht ik dat je Yeşilgöz-Zegerius bedoelde.

Maar het is dus Bente Becker. Dan volstaat even door te klikken naar deze Parool-column, waain Johan Fretz voorspelt dat in 2021 “respectvol racisme “het helemaal gaat worden:

Respectvol racisme, dat is: de donkerbruine walm van Forum verlaten en dan een nieuwe lichtbruine drol draaien, onder de noemer JA21.
Dat is een vernietigend rapport waarin wél staat dat ouders in de toeslagenaffaire zijn benadeeld, zonder ook maar één woord te reppen over het onmiskenbare institutioneel racisme dat eraan ten ­grondslag lag.
Respectvol racisme, dat is Bente Becker, die de migrant elke dag portretteert als groot gevaar voor onze welvaart en veiligheid, maar vervolgens krokodillentranen plengt wanneer racistische idioten met die retoriek aan de haal gaan

#1.4 Joop - Reactie op #1.3

Je dwaalt af. Waarom alles racisme noemen omdat het afwijkt van het politiek correcte wat de linkse partijen doet dalen in de peilingen. Gisteren ook weer een show over 2020 van bnnvara met Akwasi die rare dingen mag roepen. En dat moreel hoogkwalificeerde. Met twee maten meten, hypocriet.

#1.5 Bismarck - Reactie op #1

Vreemd, ik lees hierboven, noch elders in de media iets over “links” (lekker strak gedefinieerd!) met christenhaat over grefodorpen naar aanleiding van het vandalisme dezer dagen in wat blijkens jou grefodorpen zijn. Ik zie je dus vooral in de rechtse tu qoque reflex schieten met een stropop, om de aandacht van de aangetoonde hypocrisie op rechts (en die is zichtbaar bij meer dan alleen Wilders/PVV) af te leiden.

 • Vorige reactie op #1
#1.6 Joop - Reactie op #1.5

Ik zie herhaaldelijk op Twitter het linkse vingertje. Die natuurlijk maar al te graag rechts vanuit hun ivoren toren menen op de vingers te mogen tikken. Wellicht dat het breder leeft onder de bevolking, gezien de peilingen waar partijen als GL, PvdA en SP minder en minder gesteund worden voor hun houding.

#2 Le Redoutable

We hebben bij NOS en Volkskrant dan ook al minimaal 3 dagen ophef over de Christenen, geen woord daar over de zware vuurwerkbommen in Overvecht, Kanaleneiland en de Schilderswijk die grotendeels aangestoken worden wordt door groepen jongeren van hun religieuze tegenhangers. Van mij mag je alle religekkies op hun uitkering korten, alleen houden in Urk en Staphorst bijna alle inwoners hun eigen broek op, dus dat zal daar niet zo veel zoden aan de dijk zetten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#2.1 P.J. Cokema - Reactie op #2

geen woord daar over de zware vuurwerkbommen in Overvecht, Kanaleneiland en de Schilderswijk

Waren die er wel? Oh wacht…. daar kun je niks over vinden omdat de media onderdeel zijn van het “we-kijken-de-andere-kant-op“-complot.
Het zou ook nog kunnen zijn dat in die wijken er na de rellen in de (na)zomer er meer en betere controle is en activiteiten zijn georganiseerd waar de jongeren hun energie in kwijt kunnen. Geen idee, maar dat heb jij ook niet Le Redoutable

 • Volgende reactie op #2
#2.2 Frank789 - Reactie op #2

Het tot ontploffing brengen van explosieven*, verkregen uit het criminele circuit dat deels overlapt met de drugssmokkelaars, om enorme knallen te genereren om de buurt te terroriseren, is inmiddels gemeengoed in heel Nederland. Zolang die explosieven niet naar hulpverleners en politie gegooid worden, is het geen nieuws. Zover zijn we al gezakt. Vooral de ouders die donders goed weten wat hun pubers uitspoken.

Daarom geen nieuws uit Overvecht, Kanaleneiland, Schilderswijk, Emmer-Compascuum, Sittard, Bertlehiem, Poeldijk, Zwanenburg en zo kan ik nog wel een uur doorgaan met plaatsen opnoemen waar enorme knallen van explosieven te horen zijn.

Maar LR wenst het vreemd genoeg over alleen over wijken met veel allochtonen te hebben.

* Kunnen we ophouden met zware bommen “vuurwerk” te noemen? Het zijn explosieven waarmee je auto’s en voordeuren en gevels kunt opblazen.

 • Vorige reactie op #2
#2.3 Krispijn Beek - Reactie op #2.2

Helemaal eens. De wijk waar ik woon is grotendeels wit (huizenprijs inmiddels 3 ton of hoger), toch gaat er geen dag of nacht voorbij zonder zwaar vuurwerk (ik blijf het zo noemen, omdat ik geen aanwijzingen heb dat het bij ons gaat om zwaarder vuurwerk dan in normale jaren toegestaan). Politie heeft al aantal keer handhavingsacties georganiseerd, waarbij fors beboet is. Ouders weten inderdaad donders goed wat hun pubers uitspoken, in een aantal gevallen wedijveren ze zelfs met hen over wie de grootste heeft…

 • Volgende reactie op #2.2
#2.4 Frank789 - Reactie op #2.2

Het is pas nieuws als de explosieven in huis afgaan en er gewonden vallen.
Ik ben niet verbaasd, alleen verbaasd dat het nu pas gebeurt.

https://nos.nl/artikel/2362296-vuurwerkontploffingen-in-woning-in-drenthe-en-brabant-twee-mannen-gewond.html

 • Vorige reactie op #2.2
#3 KJH

Tokkies gonna tok. Wat Veen en Urk scheidt van Kanaleneiland of de Schilderswijk is niet autochtoon of mocro – het is grootstad en platteland. Omdat het zich buiten de Randstad afspeelt, is het buiten scope van de chattering classes terecht gekomen: niet hun achtertuin (zo ze die al hebben). Evenzeer een misstand, maar omdat het zich in het groen afspeelt, zijn ze op zichzelf aangewezen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie