Tweespalt | Werken in Fukushima 1 en 3

NRC, 18-04-2011 IEEE Spectrum, 18-04-2011
Technici bij de Japanse kerncentrale Fukushima Dai’ichi hebben maandag met twee robots stralingsmetingen verricht in de behuizingen van twee getroffen kernreactoren. Hieruit bleek dat de situatie nog altijd ernstig is. Het is echter niet onmogelijk voor mensen om in de behuizingen aan het werk te gaan. The data from the robots, the first readings inside the reactors in more than a month since a massive earthquake and tsunami damaged the plant, revealed high levels of radioactivity — too high for humans to access the facilities.

 
Ik zou als Japans kerncentraletechnicus zorgen voor het juiste nieuwskanaal.

 1. 2

  Op radio 1 zei de kern correspondent dat het in de gebouwen niet hoger dan ~50 mili Sievert was, hier mag je als hazmat mannetje maximaal 5 uur in werken per jaar.
  (Bij de pools en andere lekbaden was het 100-1000 mili Sievert)

 2. 3

  @weer: The legal limit for nuclear workers was more than doubled since the crisis began to 250 millisieverts. The U.S. Environmental Protection Agency recommends an evacuation after an incident releases 10 millisieverts of radiation, and workers in the U.S. nuclear industry are allowed an upper limit of 50 millisieverts per year. Doctors say radiation sickness sets in at 1,000 millisieverts and includes nausea and vomiting. uit IE3 link
  Strikt genomen klopt het wel wat NRC stelt, het is niet ‘onmogelijk’ … 5 daagse werkweek haal je waarschijnlijk niet

 3. 7

  @6
  “Nucleaire hysterici van Greenpeace.”aldus de Dagelijkse Standaard. Het is zo schandalig omdraaien van de werkelijkheid. “De systemen weer aan de praat krijgen”, haha er is daar een semi-meltdown geweest in categorie 7 en de helft zal met beton worden overgoten en tot no-go area worden verklaard.

  Dit stuk van de dagelijkse standaard is de enige echte propaganda. De propaganda van de, ik ga het gewoon zeggen, domheid.

 4. 8

  Niet zo vreemd want de NRC neemt het niet meer zo nauw met de feiten de laatste tijd. De krant noemt het “ernstig” natuurlijk. Dat begrijpt de doelgroep beter denkt die krant. Het gebruikt ook graag een woord als “indrukwekkend”.

 5. 9

  Nu zo’n beetje alles en iedereen in diskrediet is gebracht, begin ik me af te vragen wie of wat het dan nog wél ‘nauw met de feiten’ (ja, ik weet het, zo mag je dat niet zeggen) neemt.

 6. 11

  Maar was het niet zo dat nogal wat Japanners voor feiten rondom Fukushima zwaar leunen op wat niet-Japanse media te melden hebben? Om zo toegang te krijgen tot informatie die de Japanse autoriteiten het liefst onder het tapijt willen vegen?

 7. 13

  Natuurlijk is het niet onmogelijk om daar in die puinzooi te werken.
  Er hebben ook aardig wat Russen in Tsjernobyl een “leuke” dosis straling opgelopen en zelf de maden bij de graven v.d. slachtoffers werden misvormd.
  Wellicht kan de NRC-er Peter van der Ploeg zich melden als vrijwilliger.