1. 1

  Ja, perfect toch? Al het leed van heel Afrika is de schuld van één bad guy. Heerlijk overzichtelijk. En met één muisklik help je lekker mee. Wel balen dat dat filmpje zo fokking lang is.

  Maar als het aan gaat slaan verwacht ik vanuit Iran en Afghanistan nog wel een Obama ’12 – campagne.

 2. 7

  Africa is country over de campagne:

  The “Kony 2012” show is here, and the whole thing is a miserable fraud.

  It’s meant to be an “awareness-raising” film. What it is is a study of a bunch of vain and ignorant young people who can think and feel only in cliches and appear to be laboring under the notion that Mark Zuckerberg invented both compassion and democracy for them sometime around 2004.

 3. 9

  een wellicht onbedoeld positief effect van de Invisible Children campagne is dat het in combinatie met alle kritiek er op (de dubbele agenda, front cover CIA etc.) het veel mensen duidelijk maakt waar het in Afrika om gaat: niet die kindertjes maar de grondstoffen. De campagne heeft onwaarschijnlijk veel mensen in hun hart geraakt (die zielige kindertjes), de kritiek dat de oorzaak van die problemen wel wat dieper ligt dan boogeyman Kony bereikt ook een groot deel van die mensen. Ten koste van de aanvankelijke sympathie voor de lieverdjes van de anti-Kony campagne. Die niet te beroerd zijn heel trots met zwaar geschut te poseren met Zuid Sudanese militairen. Toevallig ook in een regio waar het om de olie gaat.
  Het medeleven met zielige kindertjes lijkt me niet verkeerd, het besef van een groeiend deel van het Amerikaanse publiek dat er meer zit tussen zwart-wit goed en fout lijkt me nog minder verkeerd.
  En misschien zijn er zelfs een paar die beseffen dat de hele oorlog om grondstoffen niet tof is, dat al die miljarden die besteed worden aan de oorlog tussen have nots en have nots niet in hun voordeel zijn, terwijl de spelers genieten van een goeie sigaar en een mooi glas cognac.

 4. 11

  Het feit dat Kony niet de enige boef in centraal Afrika is, maakt hem nog niet minder boef. Het is al erg genoeg dat Uganda, Zuid Soedan, Congo en de Centraal Afrikaanse Republiek zelf te corrupt en verdeeld zijn om fatsoenlijk samen te werken in het vangen van deze zelfbenoemde profeet, zodat die nu al 25 jaar zijn gangetje kan gaan in de regio.

  Het boeit me verder niet zo welke organisatie er achter het filmpje zit. Punt is dat er eindelijk eens werk wordt gemaakt van het oppakken van Kony en dat het filmpje er voor kan zorgen dat daar mee wordt doorgegaan tot hij daadwerkelijk ingerekend is.