Een onderzoek van de Universiteit van Sydney heeft een nieuwe methode opgeleverd om waterstof uit zeewater te winnen, met gebruik van zonlicht. Volgens de onderzoekers kan deze ontdekking ertoe leiden dat binnen tien jaar heel Australië kan worden voorzien van schone energie. Daarvoor is dan een oppervlakte nodig van 40 vierkante kilometer. |
Een onderzoek van het farmaceutische bedrijf Ferris laat zien dat een werknemer die ’s nachts op moet staan om te plassen, de werkgever naar schatting 3700 euro per jaar kost aan verloren arbeidsproductiviteit. De arbeidsproductiviteit van nachtplassers is 9 procent lager. De vitaliteit en de energie van werknemers die de nachtrust niet onderbroken zien door een plasbeurt, is volgens het onderzoek hoger.
|
Reacties (13)
Het gaat wel steeds verder dat onderzoek naar waterstof, de olieboeren moeten gaan oppassen.
‘Verboden te plassen’ dus, niet aleen op het werk maar ook thuis. Over een poosje alleen nog maar robots voor de economie. Heb je zulke onzinnige onderzoekjes niet meer nodig…………en ook geen mensen.
En dan hoef je nog niet eens zélf een nachtplasser te zijn.
een boog jr o.i.d. die in het holst van de nacht naar de WC wil om een plassticker te verdienen is óók niet bevorderlijk voor de nachtrust en dagproductiviteit.
En is er ook iets bekend over de (potentële) prijs van zeewaterwaterstof? Want daar zit natuurlijk het hete hangijzer.
* schaft zichzelf toch maar pre-emptive aandelen titaniummijnbouw aan *
3700 = 9%
100% = 41.111
Die nachtplassers zijn goud waard!
Die zonnecellen liggen er in iedergeval sneller en makkelijker dan kerncentrales. Die dingen hebben we helemaal niet nodig. Als we daar over gaan lullen besluiten we over 5 jaar, staat die er over 15 jaar, dan is het al totaal onnodig.
1 promille van het zonlicht op aarde is genoeg voor de totale energie behoefte, dat is 800 bij 800km zonnecellen. De aussies beginnen al met hun 40 km2 (6,5 bij 6,5) ik stel voor dat wij in europa gewoon in spanje 340 bij 340 km neergooien (desnoods een stukje boven zee), komen we zonder hulp van buiten aan onze 18% van de totale wereldwijde energy consumptie!
“Een onderzoek van de Universiteit van Sydney heeft een nieuwe methode opgeleverd om waterstof uit zeewater te winnen, met gebruik van zonlicht. Volgens de onderzoekers kan deze ontdekking ertoe leiden dat binnen tien jaar heel Australië kan worden voorzien van schone energie. Daarvoor is dan een oppervlakte nodig van 40 vierkante kilometer.”
Bullshit, gaat veel te veld kosten, geen tijd nu voor een debunking session helaas, die krijg je nog tegoed.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Afbeelding:Saharaenergie.png
lol dat oranje vakje past ook wel in spanje
Het is dus gewoon bullshit dat het veel te duur is!! Dat roept iedereen wel de hele tijd!
OZ 1 is dus een voorbeeld van niet direct practisch toepasbaar oz (eerst nog gaan onderzoeken hoe je de H2 gaat opvangen en vanaf zee transporteren en hoe je alles op waterstof gaat laten draaien, dan zijn we wel een meervoud van die 10 jaar verder).
OZ 2 is dus een voorbeeld van wel direct practisch toepasbaar oz (wat voorlichtingscampagnes over voor het slapen gaan ff plassen, met een reclamespotje van hans teeuwen ofzo, eventueel aanvullen met prostaatoperaties in de basisverzekering op kosten van werkgevers, verdienen ze toch weer dik terug).
En je hoort steeds meer geluiden m.b.t. waterstof. Huizen, auto’s en nu heel Australië binnen 10 jaar? Mooi. Zij zien daar dus wél brood in. Bullshit zegt Rembrandt en licht zijn hielen…maar gelukkig: we houden e.e.a. nog tegoed.
Nou…dah’s fijn…en de groeten terug…
Ook al zou het duurder zijn, op de lange termijn is het in ieder geval beter voor het milieu.
Weet iemand wat de url is van de site van dat Ferris of die Belgische gezondheidssite?
Uitvinding gedaan door twee japanners: Akira Fujishima en Kenichi Honda. Op Future.org.au staat een verhaal uit december 2006 met een verhelderend plaatje waarop de totale oppervlakte, nodig om Australië van stroom te voorzien, is afgebeeld.