Tweespalt – Boos!

Nu.nl, 21-02-2008 BBC, 19-02-2008
Onderdrukken agressieve fantasieën werkt averechts

Het onderdrukken van agressieve fantasieën werkt averechts en leidt eerder tot agressief gedrag. Dat concludeert de Rotterdamse psychologe Marleen Nagtegaal die volgende week vrijdag promoveert aan de Erasmus Universiteit.

‘Anger control’ key to recovery
 
Learning to control your anger may also speed up the healing process after surgery, US research suggests.

Okay, dus als ik het niet in de hand hou, is dat slecht voor mijn gezondheid. En als ik het wel in de hand hou word ik agressief.

 1. 2

  “control” en onderdukken zijn tegengesteld Steeph? In een bar kan ik best een vrouw tegenkomen waar ik het liefst terplekke op zou willen springen, maar meestal controleer ik dat een beetje… Jij niet?

 2. 4

  Het lijkt waanzinning maar in mijn beleving klopt het allebei. Als je woede onderdrukt, dan stel je je zelfbeheersing enorm op de proef en iedereen heeft wel eens een minder moment. Daar kun je op wachten. Wat je beter kunt doen is de energie van je woede een constructieve uitlaatklep geven. En dàt, lieve kijkbuiskinderen, is anger control.

 3. 6

  ik word boos als ik al die opgewonden ,linkse reacties leest over Wilders.
  Vooral over een film die niemand gezien heeft.
  Het doet mij denken aan heksen vervolging.
  Dat waren goede , voor de man,en slechte tijden,voor de vrouw.
  Je vind het een kreng ,noem het een heks ,en zij moet bewijzen dat zij het niet is. !
  Schitterend ,een links kreng ,politiek gesproken, en zij moet iets bewijzen !
  De ton onder water voor een half uur ,opgehaald ,en de schok ,ze leeft nog !
  Als man ga je dan in spoken geloven !

  Bas

 4. 7

  Het eéne voorbeeld gaat over (agressie) fantasie
  Het tweede voorbeeld woede (na een operatie ?)

  Eerste voorbeeld: Veel vrouwen (evenals mannen) hebben bijvoorbeeld een verkrachtings fantasie. In het voorbeeld word geopperd dat uiting daaraan geven door middel van bijvoorbeeld een rollenspel deze agressie kanaliseert.
  Ik ben zelf (helaas) een aantal keren geopereerd … Maar van woede kan ik mij niet veel herinneren ? Maar het is een Amerikaans voorbeeld. Dus misschien duiden ze op schotwonden, of de woede bij het algehele onvermogen om die operatie ooit te kunnen betalen …

 5. 11

  Welja, laat al die fantasieën toch lopen. Van opkroppen komt alleen maar ellende. Die eeuwige zwijgers die alles maar rationeel denken op te lossen…levensgevaarlijk. Ongeleide projectielen ook áls die eenmaal exploderen. Maar of het nou zo handig is er Structuréél een gewoonte van te maken…

  http://www.youtube.com/watch?v=P3WcK9Y6w28

  Vogeltje wat zing je vroeg, is de nacht niet lang genoeg…jaaa…dat heb je weer best geanalyseerd Nagtegaaltje.

 6. 12

  Volgens mij kom je als je deze twee dingen samenvoegt uit op het Japanse model: altijd heel beschaafd en beheerst in de normale omgang en dan op de terugweg in de metro de meest wrede en perverse strips lezen.