Tussen Hemel & Zaan VII

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De een vindt dat iets alleen bestaat als je het kunt zien en aanraken, de ander denkt dat er meer is tussen hemel en aarde. GeenCommentaar dook het alternatieve circuit in en sprak met tien spirituele Nederlanders. Vandaag: Renée Vosbergen.

Renée Vosbergen (Foto: Annoesjka Brohm)

Reiki, metamorfosemassage, voetreflexzonemassage, holistic pulsing, maar ook ‘gewoon’ pianoles. Renée Vosbergen doet alles vanuit één visie, namelijk dat alles uit energie bestaat en dat alles en iedereen hierdoor met elkaar in verbinding staat.

Zweverig? Renée vindt zichzelf daar juist het tegenovergestelde van. “Zweverig is dat je teveel in je hoofd blijft zitten en de rest van je lichaam niet voelt. Je moet je juist bewust zijn van jezelf en alles om je heen. Je moet je ervan bewust zijn dat je een energetisch wezen bent. Alles, dus jij ook, bestaat uit atomen die trillen. We bestaan dus helemaal uit energie. Daarom is alles en iedereen met elkaar verbonden.”

Zelf verbindt ze al haar activiteiten aan elkaar. Als integraal therapeut biedt ze verschillende disciplines aan, zoals stresscounseling en verschillende aanvullende helingwijzen.

“Met reiki geef ik helende energie aan iemand door die dat op fysiek, mentaal, spiritueel of emotioneel vlak nodig kan hebben. Holistic pulsing is het ritmisch bewegen van het lichaam. Je bestaat voor tachtig procent uit water en door de pulsing, het wiegen van het lichaam kom je in een diepe ontspanning. Dan kom je bij wat je in wezen bent, en bij je zelfgenezende vermogen.”

“Voetreflexzonemassage gaat ervan uit dat in de voeten allerlei punten zitten die het hele lichaam vertegenwoordigen. De massage heft de blokkades op die veroorzaakt zijn door spanning en stress. Dan geef ik ook metamorfosemassage. Het is een lichte aanraking, een hulpmiddel op weg naar heling, bewustwording en spirituele groei. Soms heeft dat opzienbarende gevolgen: ik heb wel eens meegemaakt dat iemand zijn baan opzegde.”

Als integraal therapeut probeert Renée de mensen hun eigen kracht te laten ontdekken door bewust te worden dat ze uit energie bestaan. “Ik leer ze bewust te worden van hun negatieve gedachten. Want negatieve energie kaatst terug, je trillingsgetal gaat dan omlaag en zo maak je jezelf ziek. Alle psychosomatische klachten komen voort uit negatieve gedachten en uit stress. Als je steeds maar elke dag in boosheid en stress blijft zitten, word je ook vatbaarder voor ernstige ziektes. Want je immuunsysteem tast je ermee aan. Kortom, je moet leren verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen. Maak je gedachtes vredelievend, en vorm geen oordeel over een ander. Dan word je schepper van je eigen wereld. Maar ik ben geen healer. Je moet het zelf doen. Ik geef slechts aanreikingen.”

Dit artikel verscheen eerder in Dagblad Zaanstreek.

Reacties (7)

#1 RB

Dat we niet alles weten over die zak water met wat botten erin en dat universum-gedoe om ons heen is nogal een open deurtje, maar het is heel erg randdebielerig om het onbekende dan maar met lekker veel onzinnige zelfbedenkseltjes in te vullen. Had ik al gezegd dat dat debiel is?

Voorstellingsvermogen heeft de mensheid en de wetenschap veel gebracht, maar hou het allemaal wel een beetje uit elkaar, mafkezen.

Okay, ik ben zelf toevallig precognitief en telepathisch. Dat heb ik dan ook wel weer.

 • Volgende discussie
#2 Jay

Grmbl. Als ik ergens een nog grotere hekel aan heb dan aan zweverig new age gedoe dan is het wel aan zweverig new age gedoe dat allerlei wetenschappelijke klokken (quantummechanica, atoomtheorie, kosmologie, enz. enz.) heeft horen luiden maar _volledig_ de klepel mist.

“Iedereen bestaat uit atomen, dus energie, dus zijn we allemaal verbonden”, flikker toch op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Joost

Atomen zijn toch ruimteschepen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 annoesjka

Het bijzondere is dat al deze mensen van Tussen Hemel & Zaan niet alleen bloedserieus zijn met wat ze doen, maar ook nog eens daar heel gepassioneerd over waren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Jay

@4 Ach weet je, zolang men er niemand kwaad mee doet (dus zolang men niet belooft mensen van kanker te genezen o.i.d.) heb ik er geen problemen mee. Er zijn genoeg mensen die zich hier lekker bij voelen. Ik voel me persoonlijk lekker bij een biertje op zijn tijd, dat is hoogstwaarschijnlijker ongezonder dan een new age massage op zijn tijd. Ik kan me goed voorstellen dat als je door dit te doen veel tevreden en gelukkige mensen om je heen hebt, dat je daardoor heel gepassioneerd wordt over wat je voor die mensen doet.

Maar vraag me niet het pseudo-wetenschappelijke geneuzel eromheen te moeten slikken, want daarvan ga ik tegen de muren op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Lenin Strawskim

“… je trillingsgetal gaat dan omlaag …”
Jawel, Marten Toonder leeft voort, gereïncarneerd in de vorm van een integraal therapeute met een beschadigde linker hersenhelft.
Deze mevrouw kraamt totale nonsens uit, maar wel heel erg leuke nonsens. Kan mevrouw Vosbergen misschien een wekelijkse column schrijven op deze site?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 RB

@3: Ik maak jou nog eens dood, jongen. ;)

@4: Passie is waar je het durft te maken of te zoeken. Je kunt goddelijk gepassioneerd zijn zonder je in onzin te verliezen.

 • Vorige discussie