Tussen Hemel & Zaan IX

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De een vindt dat iets alleen bestaat als je het kunt zien en aanraken, de ander denkt dat er meer is tussen hemel en aarde. GC dook het alternatieve circuit in en sprak met tien spirituele Nederlanders. Vandaag: medium Yvonne van Leuffen die onder andere handen leest.

Yvonne van Leuffen (Foto: Annoesjka Brohm)

“Neem me niet kwalijk als ik teveel praat,” verontschuldigt Yvonne van Leuffen zich meteen. “Soms moet ik dingen zeggen, en val ik mezelf regelmatig in de rede.” Ze is medium, maar doet er ook nog veel bij, zoals magnetisme, handlezen, tarot en hypnotherapie.

“Zo, vertelt u het maar, want u weet het.” Zo werkt het helemaal niet bij Yvonne. “Ik mag een stukje lezen van de ander, maar die moet daar wel bewust of onbewust voor open staan.”

Yvonne krijgt boodschappen door, die betrekking kunnen hebben op het hier en nu, op zaken die in het leven van haar cliënten spelen, maar ook op de toekomst of het verleden, zoals berichten van overledenen. Maar: “Ik ben absoluut geen zwever: ik kan wel met mijn hoofd in de wolken gaan zitten, maar dat haalt niets uit: ik moet het hier en nu doen. Ik geloof in een grote energie die ons verder helpt, in de evolutie bijvoorbeeld. En die mij persoonlijk helpt door me te sturen, me dingen laat zien. Daarom vraag ik, voordat ik aan een sessie met iemand begin, aan die energie: geef me de vragen die ik moet stellen, geef me de juiste woorden, geef me de energie om dit te doen.”

Ze doet dit nu vele jaren, maar medium is ze al sinds haar geboorte. “Het is begonnen met handlezen. Handen hebben mij altijd al gefascineerd. Ogen kunnen me misleiden, maar handen nooit. Ik kan zóveel halen uit handen. Neem alleen al de nagels: daaraan kan je bijvoorbeeld zien of iemand hartproblemen heeft, iets wat de Chinese geneeskunst al eeuwen gebruikt. Maar ook de stand van de vingers, het lijnenpatroon, enzovoorts. Het doel van handlezen is dat je weet waar dingen vandaan komen: waarom je bijvoorbeeld in een situatie op een bepaalde manier reageert.”

Tien jaar geleden besloot Yvonne het zakelijk aan te pakken. Ze richtte haar ‘praktijk voor lichamelijke, spirituele en geestelijke gezondheid’ op en trok in een kantoorruimte in Koog aan de Zaan. “Al kom ik soms ook bij mensen thuis, geef ik hier sessies en workshops. Die zijn er allebei voor om mensen inzichten te geven zodat ze beter kunnen omgaan met hun leven. Die inzichten kunnen betrekking hebben op een karaktertrek waarvan je onbewust wel weet dat die hebt. Mijn taak is om die blinde vlekken te laten zien, zodat je jezelf beter kunt begrijpen. Maar ik zal altijd proberen iemand iets aan te reiken waar diegene echt iets aan heeft.”

Dit artikel verscheen eerder in Dagblad Zaanstreek.

Reacties (1)

#1 Lenin Strawskim

Wow, wat een allrounder die Yvonne. Wat een multi-talent. Nu alleen nog een toverspreuk tegen obesitas en ze wordt voor mij de vrouw van het jaar.