Tussen Hemel & Zaan II

,

De een vindt dat iets alleen bestaat als je het kunt zien en aanraken, de ander denkt dat er meer is tussen hemel en aarde. GeenCommentaar dook het alternatieve circuit in en sprak met tien spirituele Nederlanders. Vandaag: tarotiste Nathalie Kriek.

Nathalie Kriek (Foto: Annoesjka Brohm)

Bijna tachtig kaarten met geheimzinnige afbeeldingen erop. Nathalie Kriek is tarotist. Met de kaarten voorspelt ze de toekomst, of helpt mensen inzicht te geven bij prangende vragen. Ze legt zelfs contact met overledenen. “Veel mensen vinden de kaarten eng.”

“Als je niet zeker weet of je die nieuwe baan moet aannemen of niet, kunnen tarotkaarten vertellen wat er kan gebeuren als je het doet en als je het niet doet. Onbewust pak je de juiste kaarten die je vertellen wat je eigenlijk onbewust al weet.” Nathalie gelooft erin dat we zelf alle antwoorden op onze vragen hebben en de kaarten bloot leggen wat anders verborgen was gebleven. “Het is eigenlijk moderne psychologie met een spiritueel tintje.”

Vervolgens vertelt ze op een toon alsof het de normaalste zaak van de wereld is, dat ze dikwijls met overledenen communiceert. “Die kunnen door middel van signalen contact met ons zoeken. Lang niet iedereen pikt die signalen op, maar in je onderbewustzijn sla je dat wel op. Via de kaarten kan een boodschap van een overledene naar boven komen.” Die signalen zijn bijvoorbeeld liedjes waar je iets bijzonders mee hebt. “Als je opeens zo’n liedje vijf keer in de week hoort, dan kan het dat je daar iets mee moet.”

Al van jongs af aan had ze voorspellende dromen en hoorde ze stemmen. “Dat is geen gave, ik noem het meer sterk intuïtief ontwikkeld. Dat kan iedereen, als die zich er maar op toelegt.”

Tarot heeft ze geleerd van haar oma. Nu die dood is, hoort ze haar stem af en toe nog. “Dan geeft ze een boodschap door, gewoon om even te laten weten dat ze er nog is.”

Maar ze hoort ook regelmatig de stem van haar gids, een Keniaanse mevrouw die Matilda heet. “De eerste keer dat ik haar hoorde was toen een cliënte bij me kwam vragen of ze weg moest bij haar man omdat het huwelijk was ingezakt en ze verliefd was geworden op een collega. Ik dacht, nog voordat ik de kaarten had gezegd: Ga er maar voor. Als je huwelijk toch voorbij is… Toen opeens hoorde ik een stem: ze moet bij die jongen blijven. En jahoor, toen ik de kaarten legde, kwam dat er inderdaad uit.”

Ze praat over haar gids alsof het de buurvrouw is. Nathalie knikt. “Ik ben niet van theatraal gedoe. Ik leef wel in het hier en nu. Spiritualiteit is slechts een extraatje.”

Update: 04-10-2010:Inmiddels denkt Nathalie anders over boodschappen van overledenen: “Ik ben er inmiddels achter dat antwoorden die je van ‘gene zijde’ krijgt, voornamelijk afkomstig zijn uit het eigen bewustzijn.”
Zie ook haar eigen blog op hyves.

Dit artikel verscheen eerder in het Noordhollands Dagblad, editie Zaanstreek.

Reacties (3)

#1 Ultrabas

Goh, wat leuk! Herkenning alom hier. Mijn spirituele gids is een eskimo genaamd Nanook. En afgelopen week hoorde ik vijf keer dat ene liedje van Marco Borsato. Volgens mij probeert hij me iets te vertellen.

Maar verder ben ik heel down-to-earth hoor. Een psychologische biefstuk met een spiritueel pepersausje, zeg maar. En een lekkere hallucinogene champignon.

  • Volgende discussie
#2 wout

Ik wist het, mensen hebben geen slechte muzieksmaak, niemand koopt singletjes van Amy Winehous, de doden hebben gewoon een schurfthekel aan me!!!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Fem

Hmmm, ik hoor deze week heel erg vaak zo’n liedje van Wham… Dat kan geen toeval zijn, normaal hoor ik dat nooit

  • Vorige discussie