“Turk beter dan Albert Heijn”

Lekker leeglopen met een domme reactionaire man, gewoon omdat het kan! Simon Rozendaal vindt al die nieuwerwetse duurzame dingen in de supermarkten maar helemaal niks. Supermarkten vol gezonde groene ecologische bullshit! Supermarkten in de wurggreep van de vriendjes van Volkert van der Graaf! Verdomme ook al geen paling meer in de schappen, het moet niet gekker worden?! Nee dan De Turk met zijn heerlijke spulletjes, zoals batterijeitjes! Ook nog goed voor de integratie …en lekker goedkoop!

Heeft u er al zin an? Het leeglopen vangt automagisch aan na de doorklik

 1. 1

  Kinderen achter de toonbank… Jaja, we fulmineren niet alleen tegen ecologisch, duurzaam en gezond, maar ook nog eens voor kinderarbeid. Goed bezig, die Rozendaal.

 2. 2

  Het is wel passend bij de rechtse kerk. Lekker schoppen en schelden. Geen centimeter verder denken dan de oppervlakte. Afzetten tegen gevestigde partijen.

  Ik denk dat dit wel aanslaat bij de doelgroep. “Simon is onze Geert van de supermarkt.”

 3. 3

  @2: Op mij komt hij vooral over als een azijnpissert. Als hij dan toch nooit in de AH komt, waarom moet hij er dan nog over zeiken? Waarom met de Azijnbode niet de Elsevier bedoeld wordt is me een raadsel.

 4. 4

  Meneer Rozendaal, die overigens met geen woord rept waarom biologisch, groen, eco, of wat dan ook nu zo fout zou moeten zijn, snapt marktwerking dus duidelijk niet. Toch raar voor een wannabe Glenn Beck (met zo’n zeikerig stemmetje gaat dat nooit lukken!)

 5. 5

  Bismarck, volgens mij is dat “kinderen achter de toonbank” gewoon puur inspelen op de nostalgische onderbuik. De buurtwinkel in de jaren ’50 toen er nog geen Arbo-wetten bestonden en mensen zo moesten schrapen dat kinderen ook moesten werken in de winkel. Dat overkomt nu alleen nog arme immigranten en Rozendaal romantiseert dat even in zijn strijd tegen alles wat duurzaam is. Elsevier: de leemlaag van de samenleving.

 6. 6

  Ik kwam net op internet deze studie tegenover de mogelijkheden van afzet van biologische voedingsproducten bij etnische minderheden in Nederland:

  :
  http://www.kieskleuringroen.nl/cms/media/Onderzoek/Onderzoek%20allochtonen%20en%20voeding%20Lei%202010.pdf

  :
  Een van de conclusies:
  Allochtonen ervaren groenten en fruit in Nederland als minder echt omdat ze ‘te mooi’ zijn. Ze waarderen echter wel de kwaliteit van de producten. Dit biedt de biologische sector kansen.

 7. 7

  Hoezo raar, Majava. Snapt Glenn Beck het dan wel? Die snapt toch ook alleen wat hem wel leuk in de oren klinkt.

  Ik hoef overigens niet naar die Rozendaal te luisteren, naar de Turk ga ik toch wel. We hebben er hier verschillende en inderdaad verkopen ze lekkere dingen aan schappelijke prijzen. Meer moet je daar niet achter zoeken.

 8. 8

  Inderdaad majava, hij geeft enkele onderbouwing waarom ecologische producten verkeerd zijn. Het is gewoon een mesjokke mopperkont ala Archie Bunker. En daar zijn er ook in NL heel van, dus voor zijn praatjes zal ook wel een markt zijn. Wij slimme toekomstgerichte mensen genieten immers ook van zijn domheid, gewoon omdat het leuk is om je te ergeren aan domme mensen.

 9. 11

  “De vriendjes en vriendinnetjes van Volkert”. Pfff, er is toch niemand (links of rechts) te vinden die achter die mongool staat, maar veel rechtspopulisten maken die link wel, ofwel uit gemakszucht, ofwel uit effectbejag.. Misselijk makend deze gast. Die boze, ontevreden kreukel op zijn gezicht ook… Ik kan deze domheid een paar seconden aanzien. Iemand langer gelukt?

 10. 12

  Tjee wat een vervelende man. Maar met één punt ben ik het wel met hem eens. De supermarktbranche (niet alleen de AH) vindt efficiency en winst belangrijker dan smaak, en legt z’n winkels vol met onrijpe groenten en fruit. Die zijn namelijk gemakkelijker te transporteren en langer houdbaar. En dus eet iedereen keiharde perziken en avocado’s als stenen. En dat heeft een markt gecreëerd voor ‘eetrijpe’ vruchten. Bizar. (niet eens zo bizar dat ze het aanbieden, maar bizar dat consumenten zich massaal voor de gek laten houden). Als ik een avocado, een kilo pruimen of een lekkere komkommer of paprika nodig heb, ga ik dus niet naar Albert Heijn, maar naar een Turkse groenteboer.

  En over die kinderarbeid: bij de Turkse groentewinkel bij mij in de buurt staan inderdaad vader, moeder en twee kinderen in de winkel. Die kinderen zijn al lang meerderjarig, dus niks aan de hand. Oproerkraaiers dat jullie d’r zijn! :-)

 11. 13

  Als we AH mogen geloven vraagt een significant deel van de markt om biologische producten. Wat zit die azijn pisser dan godverdomme nog te zeiken? Of denkt hij soms dat het assortiment van de AH een links geiten wollen sokken complot is?

 12. 15

  Beste Rozendaal, als er over 30 jaar geen paling meer is dan ben jij en die andere consumptie-boeren tevreden??!? Vies egoïstisch mannetje ben je. MEER MEER MEER, IKKE IKKE IKKE… Op naar het uitroeien van nog meer diersoorten. Zeg maar de ´Dodo´ mentaliteit.

  En als er over 100 jaar geen bomen meer zijn, het water vervuilt is en er geen vissen en dieren meer zijn:

  Dan ADEMT, EET en DRINKT onze Rozendaal, en wij allemaal trouwens, euro´s en dollars!!!!!!!!! *yes*

  Enne over Albert Heijn: tis een nietsontziende, puur op winst gefixeerde organisatie die de Nederlandse wetten mbt dieren slachten negeert en dierenbeulerij dmv Halal vlees sponsort.

 13. 16

  Wat een zeikert. Dat de Turk beter spullen verkoopt dan de AH klopt echter wel, goedkoper, verser en echter (geen AH waterkip). Als ik echter bij de AH moet zijn koop ik ook meestal biologisch, niet vanwege het stickertje, maar omdat het minder slecht smaakt dan de rest.

 14. 17

  Laatste keer dat ik fruit kocht bij de Turk had ik per ongeluk een cactusvrucht te pakken. Die vruchten bleken ook kleine stekels te hebben…

 15. 18

  bij de groenteboer/op de markt kan je bijna altijd kiezen uit ‘eetrijp’ en fruit wat nog een paar dagen moet rijpen. Ik snap het punt van die man niet zo.
  Het is inderdaad wel zo dat in supermarkten vaak alleen maar onrijp fruit ligt, vooral bij mango’s is dat jammer als je er gelijk aan wilt beginnen en je moet nog een halve week wachten.
  Als er dan wat overblijft wat ondertussen gerijpt is dan is dat toch slim om daar een bordje bij te zetten?
  (op een pak melk wat dezelfde dag op moet zit een sticker ‘-35%’)

 16. 20

  Aah, ik zag het al. Ik had een videospeler oid niet geïnstalleerd.

  Da’s nou precies een van de redenen dat ik al jááren niet meer bij Elsevier.nl kom. Die vrienden van Filip Dewinter hebben de gewone geschreven columns vervangen door video’s. VIDEO’S!! Wat is er mis met het geschreven woord Elsevier? Zolang de multimedia-marketeers maar piepen gaan ze bij Elsevier al op hun rug liggen! Ik kan die fimpjes helemaal niet afspelen op mijn browser omdat die niet “compatibel is”. Zoals een filosoof al zei: het moet niet veel gekker worden! Alsof een boekverkoper je een boek verkoopt zonder letters, en dan later zegt dat je ogen “niet compatibel” zijn.

  Nee, ik ga gewoon naar Sargasso. Leuke mensen, hele gezinnen aan het tikken en lekker ouderwetse lettertjes in de aanbieding. En het is nog goed voor de integratie ook!

 17. 21

  Bij intiepen van comment 4 en 10 mocht m’n hontd ook meekijken op het scherm . Een ronkende CRT natuurlijk, zonder energy star, getver, want al die moderne energiezuinige LCD bende…bah!

 18. 27

  @26: Rozendaal is een verzuurde, humorloze oude man met een beperkte kortetermijndenken en geen interesse in feiten. Waarom je zou moeten weten wie dat is is een goede vraag. Misschien omdat je dan weet wat er bedoeld wordt met ‘verzuurd rechts’.

 19. 28

  Bij de “turk”, waar ik elke week langs ga, kan je een klein assortiment kopen die beter is dan elders. De rest, zeg 80%, moet je elders halen.

  Zelf doe ik op zaterdag een rondje..eerst naar de Aldi..dan de winkel gerund door een voorheen Turkse meneer en dan de AH voor de lekkere dingen. (tot ooit de Delhaize komt want dan doe ik daar vrijwel alles)

  ps:@Bismarck..vuurvos. In het Chinees mag je geen nieuwe tekens maken, slechts een nieuwe samenstelling van oude radikalen (deel dingen). Een computer heet dan ook een “bliksembrein”.

  Een vuurvos op een bliksembrein..mooi.

 20. 29

  Ik geef Rozendaal deze keer het voordeel van de twijfel, het komt alleen wat rottig z’n strot uit. De AH is als de pest: kleine boeren en ondernemers dooddrukken en overal stickers opplakken veiliger gezonder en en…de mensen trappen er allemaal in als ware het verse stront…

  Bij mij zit ook zo’n schattig Turks groenteboertje op de hoek, op een steenworp van de super. Ploeteren moneer, Ploeteren. Scharrelen met de inkoop enz.enz. om maar het hoofd boven water te houden, nauwelijks te handhaven hooguit 3 jaar wat premievrijstellingen e.o.a ondersteuning van rijkswege.

  Witte schorten zaakje netjes geveegd gedienstig als de pleuris, vragen ze ook of je eens niet een keertje die zelfgebakken bakhlava wil proberen…

  Dan ga je meteen voor gaas…

 21. 31

  Het lijkt wel een rechtse wim de bie… Alleen veel minder leuk en veel minder gelijk…

  Boodschappen doen bij de turkjes is dan wel weer aan te raden. En vanwege de portemonnee en vanwege de productkennis, die volledig ontbreekt bij de appies en dirkjes

 22. 32

  De Turkse supermarkt bij mij in de buurt is qua hygiëne nog niet op het juiste niveau. Verder is alles niet overzichtelijk opgezet. Gelukkig is even verderop een betere exotische supermarkt. Daar is aan alle gewoonlijke eisen voldaan. Alleen is daar geen bier!

 23. 34

  Verder ben ik eens met reactie nummer 29. Net zoals Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zolang ze er geld mee kunnen verdienen dan maakt het helemaal niet uit.

 24. 35

  De turk vind ik wel een onbetamelijk woord/stempel?. Ik koop dingen door zaterdag een rondje te maken..lam/gekke smaakvolle dingen….uiteraard bij een door Turkse medelanders opgezette winkel,..de smaakvolle bij AH…de reguliere bij de Aldi.

  Ik hoop nog steeds op een Delhaize alhier.

  btw: ik vermoed dat van der graaf een kort buitenleven beschoren is, ondanks zijn nieuwe uiter -lijk.

 25. 37

  15:Enne over Albert Heijn: tis een nietsontziende, puur op winst gefixeerde organisatie die de Nederlandse wetten mbt dieren slachten negeert en dierenbeulerij dmv Halal vlees sponsort.

  Heb je weleens gezien wat de nederlandse manier van slachten is.zoveel verschil met halal/kosher is er niet hoor.en als je t dan zo erg vindt moet je helemaal geen vlees eten of je kop houden.

 26. 38

  Dank je Janpietkees, dat is wat ik bij reactie 34 bedoelde. Het gaat om het geld, puur op winst gefixeerd. En dat noem ik in grote lijn MVO. Leuk voor de Bühne, maar ondertussen.