Onderzoek naar flashende vrouwen

Calgary Flames Fans Een wetenschappelijk onderzoek dat zich prima leent voor de vrijdagmiddag is dat van de canadese professor Mary Valentich: zij wil uitzoeken wat vrouwen beweegt om op de tribune tijdens ijshockeywedstrijden hun borsten te ontbloten cq. te flashen.

Topless vrouwen zijn op het strand in Canada wel maatschappelijk geaccepteerd, maar nog niet in het straatbeeld. “Denk maar aan problemen rondom borstvoeding of het 5 jaar durende juridisch getouwtrek dat Gwen Jacobs in Ontario overkwam nadat ze op een warme dag in het openbaar haar shirt uittrok” aldus professor Valentich. Nu zoekt de professor vrouwen die in het afgelopen ijshockey-seizoen hun borsten ontblootten tijdens wedstrijden. Ze wil achterhalen wat er in hun hoofden omging en of er sprake was sociale druk of alcoholgebruik? De resultaten van het onderzoek worden in juli gepresenteerd op het World Congress of Sexology in Montreal.

People mention drinking almost invariably, but I would say there’s a lot of drinking going on in a lot of circles and people don’t always engage in this kind of behaviour,” said Valentich (AZcentral.com)

De Vrijdagmiddagredactie wil hieraan toevoegen dat topless bowlen (NSFW) in Nederland ook nog steeds in de taboe-sfeer hangt…

  1. 1

    Zo. Dat was niet aangenaam. Flarden van welbewust onderdrukte herinneringen aan de ontblote treurtiet van Janet Jackson dreigen weer omhoog te komen.