1. 1

  En waarom doen ze dat? Ik denk dat dit alles zegt: “Law enforcement officials say that such sting operations are an extremely effective means of lowering crime rates and stopping the criminally minded before they commit worse offenses.”

 2. 2

  Inderdaad Oplawaai de cruciale zin/verklaring voor de betreffende politieactie.

  Doet bij meer overkomen als ‘water naar zee dragen’. Ik vind uitlokking een nogal discutabele methode om de veiligheid in een gemeenschap te vergroten.

 3. 3

  Hm @1,2. De politieactie is in werkelijkheid NIET gedaan om de veiligheid te vergroten, “before they commit worse“.

  Ik geef dan maar heel kort deze hoofdcase van dit jaar: mr. X komt met vrouw en dochter aanrijden bij een supermart, hij ziet een roepende zwaaiende (knappe?) vrouw, stopt om te vragen wat er is, spreekt haar aan, wordt afgevoerd in politiewagen, u weet best waarom, vrouw en dochter mogen wagen niet meenemen, gaan naar huis, uiteindelijk geen lawsuit wegens indecent behaviour, perslawaai, charged 4.500$ sleep- en parkeerkosten, protest, perslawaai, en verder weet ik het niet meer.

 4. 5

  Het idee is dus: op deze manier pik je “slechte” mensen, met een “misdadig” karakter er uit. Voordat ze echt schade aanrichten. Maar dat zouden ze toch wel doen want ze zijn slecht. Preventief arresteren. Dat krijg je als je er een zwart-wit mensbeeld op na houdt.

 5. 11

  Stel je voor de politie zet undercover lieve meisjes in om scholieren te verleiden tot het uitlenen van hun draagbare lampjes, opdat ze vervolgens op de bon kunnen voor onvoldoende fietsverlichting.