1. 1

  Ik heb er altijd van gedroomd een huis in de stijl van de entree van de Efteling te bezitten, het verbaast me ook eigenlijk dat deze er niet bij staat. Van zes gebouwen in het rijtje vind ik sowieso dat de Efteling zowel mooier als aparter is, en dat is mijn objectieve mening. De overige vier vind ik een kwestie van subjectieve smaak.

  [img]http://www.bannister.org/coasters/trips/2005/0530eft.jpg[/img]

 2. 4

  …waarmee ik verwijs naar de architectuur van Bofill in de Parijse rand (i.e. île de France). Als tiener van beginnen dromen op basis van een artikel in NRC CS (waar is de tijd dat WFH daar nog schampschriften in publiceerde), dezelfde periode als m’n devotie voor Orson Welles’ verfilming van “The trial”, niet toevallig …tot je dan verneemt dat die flats (stuk per stuk) in die prachtige gebouwen (als geheel) door de bewoners tamelijk onbewoonbaar werden bevonden…

 3. 18

  De cinemec in ede (soort van tigzalen bioscoop) is verscholen in een geluidswal en bedekt met gras. In het begin bleef het gras afzakken tot ze er achter kwamen, via advies, dat de korrelgroote en stabiele helling een verband hadden.
  Als de bios af is, met geld wat nu verdient wordt, zal het overgrootte deel van het complex lijken op een lang met gras bedekt heuveltje.
  De ontwerper, een Delftenaar, gebruikt geen coke.

  Eens met 13.

 4. 20

  Leuk!

  Ik had dat scheve gebouw in Sopot al een keer eerder op een foto gezien, en wist dat het in Polen stond. Nu ging ik afgelopen zomer interrailen in die regio, en wilde dat huis graag zien. Kon er echter niet achter komen in welke stad het stond.

  U kunt zich mijn verbazing en euforie voorstellen toen ik puur toevallig in Sopot terechtkwam (aansluiting naar Krakau gemist in Katowice, het was al laat, en we besloten om maar in de nachttrian naar Gdynia te slapen. Uiteindelijk beland op een camping in Sopot), daar op straat liep en plotseling voor het gebouwtje stond.

  Van binnen is het trouwens wel allemaal recht ;)

 5. 21

  Dat is zeker @HansR, maar voor de kijkers hier die niet in de omgeving wonen, een plaatje..bijzonder fraai, het is nog niet af.
  Nadel is dat je na een avondje film niet ff een kroeg in kan duiken, te ver weg.

  [IMG]http://img510.imageshack.us/img510/2091/picture1cy7.png[/IMG]

 6. 22

  Dancing House of Dancing Building is prachtig btw…Fred Astaire en Ginger Rogers in beton, staal en glas aan de oever van de Vltava…prachtig.
  Bouwen in geluidswallen zoals de Cinemec in Ede gaat zeker meer navolging krijgen, denk bijvoorbeeld aan the wall in Utrecht (geluidswal van Leidsche Rijn, waar Hessing gevestigd is, de importeur van Bentley, Maserati etc) maar ook hier in Amersfoort wordt druk gebouwd in/aan de geluidswal van Vathorst…

 7. 23

  Ik mis in alle overzichtjes toch wel deze:

  [img]http://krant.telegraaf.nl/krant/enverder/venster/reizen/fotos/reis.000527parfums.atomium.jpg[/img]

 8. 24

  @bismarck

  Zou het niet kunnen dat ze hebben gekozen voor gebouwen die gebruikt worden als woonhuis/bedrijfsruimte? Het is tenslotte zo dat het Atomium gebouwd is voor de wereldtentoonstelling.

  Neemt niet weg dat het een juweeltje is ;)

 9. 25

  In de bovenste bol is een restaurant gevestigd, aldus Wikipedia.

  Ik heb er inmiddels wel spijt van dat ik er niet even naar toe ben geweest tijdens mijn laatste bezoek aan Brussel.