Toekomstvoorspellen voor bikkels

De toekomst (Foto: flickr/scene*s)Sommige mietjes doen voorspellingen voor het komende jaar, al dan niet met behulp van een suffe ‘magische’ pool-bal. Niet een zekere John Elfreth Watkins Jr. Nee, hij ging er eens goed voor zitten en voorspelde 100 jaar vooruit. Dat deed hij in 1900 in het onvolprezen ‘Ladies Home Journal’. 29 voorspellingen deed hij, waarvan ik er hieronder een paar pak.

De gemiddelde Amerikaan zou 2 inch langer zijn na 100 jaar.

Daar heeft hij gelijk in gekregen. Echter sinds jaren neemt de gemiddelde lengte in de VS door slechte voeding weer af.

Treinen zullen electrisch zijn en 150 mijl per uur (240 km/uur) gaan.

Gedeeltelijk gelijk. Sommige treinen kunnen dat (en harder), maar door concurrentie van het vliegtuig zijn zulke snelheden eigenlijk niet nodig.

Foto’s zullen per telegraaf verzonden worden. Nieuwsfoto’s staan een uur later al aan de andere kant van de wereld in de krant.

Valt weinig op aan te merken, lijkt me, hoewel het nu zelfs sneller gaat.

De mens zal rond de wereld kunnen kijken, door middel van camera’s aan de ene kant en beeldschermen aan de andere kant. En dit systeem zal wereldomvattend zijn

Het kost weinig moeite om hier de televisie en onze infrastructuur in te zien lijkt me. Uiteraard zit hij er ook een aantal keer flink naast. Zo denkt hij niet dat de luchtvaart groot gaat worden, voorspelt hij gratis universiteiten en aardbeien zo groot als appels.
Maar vermakelijk leesvoer is het wel, zo op het eind van het jaar. Hoe zal Europa er over 100 jaar uitzien?

Je verwonderen over de goede of juist slechte voorspellingen van Watkins kan trouwens ook in de comments!

  1. 4

    ik voorspel dat sylvester stallone regiseur is in 2008 ! WEDDUH! want ik denk hij stopt omdat die geen zinn meer heeft omdat hij self een paar filmen niet zo mooi vond als die had verwacht