1. 1

  Terwijl de mediagenieke Chroetsjow tijdens zijn 2e bezoek aan de VS rond de Cubacrisis alleen een Sperrzone kreeg (Manhattan).

  De nood is blijkbaar erg hoog.

  Bedenkt er dan niemand van de spindoctoren hoe dit in de rest van de wereld overkomt…

 2. 6

  van iran naar newyork is iets van 12 uur vliegen, met het tijdverschil had Ahmadinejad tijd genoeg in ny te komen, gewoon een publiciteitsstunt

 3. 8

  @GBH, Hier in de VN gaan ook dat soort geluiden op. Ik heb geen idee wie er gelijk heeft. Voor beide verhalen valt wel wat te zeggen.

  Wellicht dat A. dat het toch geen zin meer had, en schoof hij het daarom de VS maar in de schoenen.

  De Engelse journalisten noemen hem trouwens ‘I’m-a-dinner-jacket’ (met accent)

 4. 9

  @8: Vind ik toch wel erg makkelijk geredeneerd. De man heeft natuurlijk wat meer te doen (president zijn lijkt me een drukke baan). Als er dan de hele week niets in de post ligt, ga je op een gegeven moment ook je agenda niet meer vrijhouden. Om dan op het allerlaatste moment met een visum te komen is gewoon onbeschoft. Zelfs al is een een publiciteitsstunt, waarom geeft de VS dan de gelegenheid ertoe (ipv. direct een visum te sturen als A. roept dat ie naar de VN wil)?

 5. 10

  @9 In jouw redenatie kan ik me ook vinden. Heb alleen geen idee wie ik moet geloven. Heeft de VS bevestigd dat zijn visum zo laat pas kwam?

  Belangrijk om in gedachte te houden is dat wat wij in de media zien, allemaal een diplomatiek toneelspel is. Zelfs de praatjes in de SC. De echte diplomatie gebeurt achter de schermen: lobbyen in een privekamer van de Delegates Dining Room.

  Schrijf nu een artikel over de doodstraf en de diplomatieke druk van Italie. Er komt geen zinnig woord uit die diplomaten. Alleen maar: “we zijn er tegen”. En niet: “we zijn nu hard steun aan het verzamelen”.

  Als toeschouwers, gewone burgers, kunnen we alleen maar een beetje logisch redeneren, zoals we nu hard aan het doen zijn.

  (wellicht schiet ik nu enigszins door in pessimisme, onontkoombaar fenomeen na enkele maanden binnen de VN)

 6. 11

  onzin, de vs moet een visa afgeven voor de vn, kan me voorstellen dat ze daar mee wachten tot het laatste moment omdat ze weinig zin hebben in de grote Ahmadinejad-show

  een kennis van mij krijgt regelmatig telefoon dat ze voor haar werk de volgende dag in verweggistan moet zijn, als het haar lukt moet het iemand met een prive vliegtuig al helemaal lukken

  en dat agenda verhaal geloof je toch zelf ook niet? afspraken kan je heel simpel verplaatsen, gaat niemand dood van, is maar net wat je belangrijker vind