Tientallen aanhoudingen Mystery Land

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Tientallen aanhoudingen Mystery Land

De Pers: De politie heeft zaterdag tijdens het dancefestival Mystery Land op het Floriade-terrein in de gemeente Haarlemmermeer 33 personen aangehouden. Vijftien personen werden opgepakt voor delicten die met drugs te maken hadden. Dat heeft de politie zondag meegedeeld.

Reacties (5)

#1 zmooc

33 aanhoudingen op Mystery Land en 180 aanhoudingen op Lowlands

“Het vierdaagse cultureel-muzikaal festival kenmerkte zich ook dit jaar weer door een goede sfeer en hoge tolerantie tussen bezoekers onderling.” aldus de politie over Lowlands. Bij Mystery Land komt men niet verder dan een opsomming van delicten. Lekker objectief.

En op Lowlands mag je gewoon 5 gram wiet meenemen, op Mystery Land niet, want dat is een “dance-evenement”. Lekker hypocriet. Volgens mij heeft onze overheid iets tegen dance.

Op Lowlands gonsde het overigens van de verhalen over undercoveragenten die zich niet wilden identificeren bij een aanhouding, resulterende in nog meer aanhoudingen van vrienden die hun ontvoerde vrienden probeerden te ontzetten. Walgelijk.

  • Volgende discussie
#2 bougeluk

Vijftien personen werden opgepakt voor delicten die met drugs te maken hadden. maar 15?
ter plekke aanwezige agenten waren zeker blind, of hadden ze wat nederwiet (dat spul schijnt steeds sterker te worden) verbruikt voor dat zij met de arrestaties waren begonnen

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Obscura

Je blijft je toch afvragen waarom de overheid volwassenen bijeen op een grasveld of natuurgebied moet lastig vallen als zijzelf besluiten om in plaats van zichzelf klem te zuipen drugs tot zich te nemen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Sytz

@zmooc: Ik ga al jaren naar Werchter, daar is niemand die iets op een jointje of iets anders tegen heeft. Geloof dat er dit jaar 3 mensen zijn opgepakt (te veel alcohol natuurlijk) op 4 dagen * 80.000 bezoekers…

Nederland is niet meer tolerant, Nederland gaat terug naar de Middeleeuwen.

Nog 1x zo’n kabinet en je verliest je stemrecht als je niet elke zondag naar de kerk gaat!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 zmooc

@Sytz: My thoughts exactly. Op Werchter wordt trouwens aanmerkelijk meer geblowd dan op Nederlandse festivals, is mijn ervaring:-)

Overigens is het risico van jointjes roken in Belgie dat je als chauffeur in principe strafbaar bent als je THC in je bloed hebt; het maakt daar niet uit of je onder invloed verkeert en je bent dus in principe nog een paar weken strafbaar. Ik rook dan ook geen jointjes meer in Belgie als ik met de auto ben… de aanwezigheid van cannabis in een auto is daar al voldoende om een bloedproef te mogen doen…

  • Vorige discussie