Three Bunnies and a Bear, Schermschot #7

nummer7.gif Het gaat de hele week al nergens anders over. In oplopende volgorde van maatschappelijke impact: Joran bekent iets aan PeterR, de laatste dag op KRO’s vrouwenboerderdij en natuurlijk het climactische slot van Sargasso’s Schermschotweek. En wat een week het was! De organisatie is aangenaam verrast dat het zware politieke discuzeurgewicht van deze site toch volop ruimte laat voor aardig wat cinefiele kennis. Tykwer’s Perfume werd reeds in 7 minuten geraden. Voor Pakula’s Parallax View werd bijna 18 uur langer uitgetrokken.

De organisatie wil dit initiatief zeker voortzetten, en om de schijn van meepraten te wekken, treft u verderop een poll aan over de programmering. Maar eerst een vierdubbele schermschotse whiskey rondom de fascinatie van filmers voor freaky dierenpakken. Vier keer zoveel punten te verdienen voor het klassement dus. En met één inkopper erbij, kunt u beter snel doorklikken en niet langer doorlezen zodat de eerste 10 punten aan uw neus voorbij gaan. Een extra hint wordt hier en nu toch niet gegeven, behoudens dan dat één Schermschot™ afkomstig is uit een televisieserie in plaats van een film.

Klik op onderstaande beelden en raad uit welke films (en serie) de schermschoten afkomstig zijn, beantwoording van links naar rechts, eerst boven dan onder: A, B, C, D:

Extragratis punten te vergaren voor fraaie theorieën over de freaky bunny-fetish in de cinema (en overige irrelevante toepasselijkheden).

[poll=118]

Uitleg van DE SCHERMSCHOTQUIZ: Een filmstill wordt gevangen met print-screen op de computer of via het analoge gat dat tussen tv en fotocamera gaapt. En u mag raden uit welke film de afbeelding komt of anderszins zinnig cinematisch commentaar leveren. Blijven goede antwoorden lang uit in het reactiepampier, dan kan de organisatie aanwijzingen geven. Na pakweg een jaar filmplaatjes raden (eind 2008), zal een prijs aan de beste Sargassale Schermschutter worden toegekend.

 1. 7

  Ik heb alleen de vraag of de shots gepreviewed kunnen worden op een CRT in plaats van alleen de doorsnee hel-overbelichtte LCD.

  Allemaal veel te donker…

 2. 13

  @ Crachàt, nee, dat is inderdaad de vraag niet.

  Sinds de massale intrede van de LCD monitor, die vrijwel allemaal volstrekt belachelijk overbelicht zijn, is het voor CRT gebruikers (den ouden beeldbuis monitor) een enorme ramp om online plaatjes te bekijken omdat ze bijna allemaal te donker zijn.

  Dat geldt voor eigen foto’s van mensen het ergst maar bij DVD is het niet anders — DVD is ook veel en veel donkerder dan normaal is voor weergave op een CRT monitor omdat ook de oude CRT TV veel lichter is dan een goed afgestemde CRT monitor.

  Voor het bekijken van een hele DVD op de computer kan het om de helderheid van de monitor even omhoog te krikken zodat het weer prima zichtbaar is maar met enkel zo’n plaatje is dat grondig irritant.

  Dat jullie de plaatjes zelf bekijke op een LCD in plaats van een CRT is een gok, maar wel een zeer waarschijnlijke. De DVD speler op een lichtere stand zetten voor het maken van een shot werkt vast…

 3. 14

  ah – ja, volkomen gelijk. Vanwege mijn werk betuur ik enkel de hoogresolutie LCD’s. Jaren geleden dat ik nog een buis zag.
  Excuus vd overlast, ik was me er ten eerste nietvan bewust, en ik zou niet weten wat de oplossing zou kunnen zijn.

 4. 15

  Ik vergelijk het net even voor de lol. Mijn (Pro) CRT heeft een helderheid van 110 cd/m^2 en een speciale high brightness “OPQ” mode, specifiek bedoeld voor dingen als DVD playback, van 250 cd/m^2.

  In die laatste mode kun je goed DVD kijken maar niet werken met tekst — letters spatten letterlijk van het scherm af, een enorm verschil.

  Ter vergelijking, een LCD monitor doet minimaal iets van 300 cd/m2 lijkt het en LCD TVs zie ik 550 doen. Argh.

 5. 19

  Jaja, in slechts 2h20 zijn alle vier de opgaven geraden. (Aan Crachat om de drumsolo ten beste te geven.)

  Lothar heeft er drie erg snel goed en verraadt een aanzienlijke parate filmkennis. Weerbarst pakt bonus voor Lynch’ Rabbit. En Sogger kaapt de finale 10 punten weg met de onvolprezen lekkerwegkijkserie voor jongetjes Entourage.

 6. 21

  ^^^^ ROFFFFFFELDETROMMELDEDRUMSOLO! ^^^^

  ^^^^ ROFFFFFFELDETROMMELDEDRUMSOLO! ^^^^

  ^^^^ ROFFFFFFELDETROMMELDEDRUMSOLO! ^^^^ en nog eens:

  ^^^^ ROFFFFFFELDETROMMELDEDRUMSOLO! ^^^^


 7. 23

  Roffel zeker verdiend..de beste roffel die ik eens zag was Bie, met z’n handen op de keukentafel..staat niet op Utube helaas.

  Donnie darko is zo’n film die blijft plakken onder de schedel.