The Mexican Wall

GeenCommentaar heeft ruimte voor gastloggers, dit kunnen stukjes zijn die we – uiteraard met toestemming – overnemen van andere weblogs, of via onze email binnenkomen. Hieronder een stuk van Ouwe, die normaliter schrijft op zijn eigen stek Ouweherder.eu.

Border FenceVoor het eerst in lange tijd lijken de kansen voor president Bush te keren. Hoewel zijn Republikeinse Partij er belabberd bij staat in de peilingen voor Congresverkiezingen, zijn krachten binnen diezelfde partij druk bezig om populaire wetten erdoorheen te drukken. Waar het plan om een metershoog hek tussen de VS en Mexico te plaatsen in het buitenland op veel tegenstand stuit, wordt Bush in eigen land geprezen om zijn aanpak met betrekking tot het stoppen van de stroom illegalen uit het zuiden.

Het normaliter kritische Third Party & Independent-weblog prijst de president zelfs, een rariteit als je de tendens van de laatste jaren in Amerika hebt gevolgd. Enkele statistieken met betrekking tot San Diego: sinds de komst van het hek (ze hebben daar reeds een hek, langs de rest van de grens nog niet) is de toestroom van illegalen met 90% gedaald, is er tot dusver een daling van 56% met betrekking tot de criminaliteit in de county en wordt zo?n 95% van de grapjassen die alsnog over het hek proberen te klauteren gepakt (aldus de grenspolitie). Opzich hele positieve cijfers voor de Amerikaanse burgers, vooral met betrekking tot de drugscriminaliteit die er in de grensstreek hoogtij viert.

Iets minder blij zijn de Mexicanen zelf. Meer dan 20 miljoen Mexicanen werken legaal in de VS, maar minstens net zo veel illegalen werken er in onder meer de schoonmaaksector en landbouwsector. Hiermee dragen alleen al de illegalen naar schatting zo?n 20 miljard dollar naar het zuiden, jaarlijks. Als je daar de drugsopbrengsten bij optelt komt dit cijfer op ruim 45 miljard dollar uit. Een flinke opsteker voor de Mexicaanse economie natuurlijk welke al niet zo florissant is. Echter, met de komst van het hek zal de diezelfde Mexicaanse economie een flinke klap krijgen en dat is nou net iets wat ze absoluut niet kunnen gebruiken in deze tijd.

 1. 2

  Een goed initiatief die Mexicaanse Muur. Dat houdt in elk geval de stroom gajes tegen waaronder MS13-leden bijvoorbeeld die voor een cultuur zorgen in de straten van steden daar waarbij Playstationspellen verbleken.
  Ik hoop dat er ook een Noordelijke muur om heel Noordwest Afrika kan komen, dan kunnen die kankermarokkanen tenminste niet zo makkelijk Europa in.

 2. 5

  @ * Troebel. Met een muur voor de grenzen kun jij met je marokkaanse parasieten familie tenminste ons land niet meer in!

  Edit Hardtrack: Het gescheld even weggehaald.
  Edit Think Tank: weggehaalt -> weggehaald (had zin om onze linknazi es te spellingsnazieen, of hoe je dat ook spelt ;-)

 3. 9

  @8 ik snap er geen jota van. Wat is een kopvod? Wat heeft een kopvod met een muur te maken? Ben je ook links als je pro-kopvod bent, of ben je alleen pro-kopvod als je links bent? Waaruit blijkt dat Troebel geen muur voor zn kop wilt? Zou Troebel wel open staan voor een bord voor zn kop?

  Oh Jan, alleen de allergrootste denkers kunnen zoveel vragen bij me oproepen. Deel nog eens wat van je wijsheid met ons.

 4. 14

  @ Spuyt12, nee hoor, degenen die onze vrijheid van meningsuiting verkrachten zijn die slamieten, zij zijn de tsunami die ons land en europa (straks Eurabië) overspoelen en ons de mond snoeren

 5. 15

  @12 Haha! Trapte jij daarin?

  @13 ik denk dat de bedenkers van de term kopvod geen genoegen nemen met het verbieden van slechts het soort “kopvod” wat misschien verboden gaat worden…

 6. 16

  @14 Je klinkt net als Ahmadinejad.

  @Spuyt: kun je misschien ook ff een IP check op Rechts en Jan runnen? Ik denk dat we weer een internet-schizo hebben…

 7. 21

  @19 Ik geloof dat ons gedrag nieuwe persoonlijkheden bij de patient tot ontwikkeling doet komen ;-)

  @18 Ik kwalificeer mezelf eerder als liberaal. Zegt dat je wat?

  Misschien is het tijd om het topic te sluiten: ik weet al bijna niet meer waar we het over hadden. Oh ja: die muur… Nou, dan doe ik nog een duit in het zakje: Muren die zijn opgetrokken om sociale tegenstellingen in stand te houden, blijven nooit lang staan.

 8. 25

  Is het soms verkiezingtijd? Veel geblaat weinig inhoud.

  @1: Niet alle muren hoeven neer. Als ze functioneel zijn… Blijkbaar is de mexican wall een positief iets. Wellicht dat mexico dan ook wat beter op eigen benen leert te staan, iets wat al een stuk beter gaat.

  Voor wat betreft Israel en Saudie arabie. Zoals bekend ben ik een voorstander van het scheiden van vechtersbazen dus lijken mij die ook positief. Wel netjes neerzetten natuurlijk…

 9. 26

  @25 “Blijkbaar is de mexican wall een positief iets.” Als je je baseert op de uitspraak dat de misdaadcijfers beter zouden worden, dan moet je dit eens kijken.

  In case you didn’t know: conservatieve Amerikanen zijn nogal goede getallen-magiers

 10. 27

  @25″Voor wat betreft Israel en Saudie arabie. Zoals bekend ben ik een voorstander van het scheiden van vechtersbazen dus lijken mij die ook positief. Wel netjes neerzetten natuurlijk…”
  kun je uitleggen wat er positief is aan de muur die vruchtbare en strategisch interessante delen van de Westelijke Jordaanoever toedeelt aan oudtestamentische fanatici?

 11. 28

  @27 die fanatici zijn bereid vruchten geld en kennis naar ons te exporteren. Diegene aan de andere kant vd muur neigen meer naar loodexport?

 12. 29

  En dat zijn de enige kriteria? Dat ze in feite al veertig jaar een gebied ‘illegaal’ bezetten en de andere bevolkingsgroep onderdrukken doet er niet toe? Ik zou ook aan loodexport gaan denken op zo’n moment…

 13. 30

  … en zo kunnen we alle wereldconflicten weer teruglullen naar het palestina-conflict.

  En de standaard Europese houding: “Muur is OK, zolang hij de strijdende partijen uit elkaar houdt en langs de grens van voor de zesdaagse oorlog staat en niet OP de Westbank. De Joden zijn OK, maar ze moeten de heethoofdige Palestijnen niet zo onderdrukken: zo kweek je terroristen. Bla-blabla-bla, bla-blabla-bla, bla, bla.”

  We hadden het over die VS-Mexico muur toch?

 14. 33

  @26 Eigenlijk doelde ik erop dat de migratiestroom op deze manier kan worden ingeperkt. Het kleine stukje zal maar een beperkt effect hebben maar de resultaten zijn bemoedigend. Het zou beter zijn als de mexicanen goederen exporteerden i.p.v. personen. Dat voorkomt een hoop negatieven effecten aan beide kanten van de grens.

 15. 36

  Het is een grens tussen twee landen. De grens wordt niet gesloten, er bestaan nog steeds grensovergangen. Mensen die legaal, met de juiste documenten (volgens het ontvangende land) de grens oversteken ondervinden geen probleem. Ik zie alleen maar een nieuwe opening: in de discussie tussen beide landen over legale arbeidsmigratie! Als de Mexicanen en andere latinos zo noodzakelijk zijn voor de economie van de u.s. of a dan kunnen ze daar nu mooi over praten.