Terugkerende Nederlanders overspoelen Nederland

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

nou doeii , we zien jullie weer over 8 jaar !!!Voor het eerst sinds 2001 is de immigratie Nederland in weer toegenomen. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door geëmigreerde Nederlanders die weer terugkeren naar hun geboorteland. Geïnspireerd door tv-programma’s als Het Roer Om en de Reistafel vertrekken ook nu nog steeds veel Nederlanders om het geluk elders te vinden. Maar de ervaring leert dat ongeveer de helft van alle emigranten binnen acht jaar terugkeert. De andere helft blijft in het buitenland, aldus demograaf Jan Latten van het CBS in de Volkskrant. Wie geïnteresseerd is in de harde cijfers kan terecht bij het Centraal Bureau voor de Statistiek: De toename van de immigratie betreft vooral terugkerende Nederlanders en immigranten uit Polen. In het afgelopen kwartaal zijn 29 duizend mensen geëmigreerd, 5 duizend meer dan een jaar eerder. Vooral door de stijging van de emigratie is het aantal inwoners in het afgelopen kwartaal met slechts 2 duizend toegenomen. Op 1 april van dit jaar telde Nederland 16,338 miljoen inwoners (CBS.nl).

Reacties (6)

#1 Pelayo

Wie weet krijgen we een hele berg Zuid-Afrikaanse boeren straks in ons land. een flink aantale emigrees uit de jaren vijftig die naar Zuid-Afrika gingenhebben hun paspoort gewoon gehouden.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/africa/4754801.stm

  • Volgende discussie
#2 Carlos

Ja dat gaat knep lestig die landhrvorming aldaar, vorige wek las ik ook al een bericht dat de landonteigening de fruitexport bedreigd. Zimbabwaanse toestanden worden gevreesd, maar omdat het ook na een korte research ronde niet echt duidelijk werd at er met dit bericht precies bedoeld werd heb ik er uiteindelijk geen postje aan gewijd:
http://www.evd.nl/info/zoeken/ShowBouwsteen.asp?bstnum=157242

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

Wat moeten de LPF-ers onder ons dit vervelend vinden! Er komen minder buitenlanders naar nederland, waar moeten we nu nog over gaan klagen? Weg argumenten van volksstammen profiteurs, buitenlanders die baantjes inpikken en criminele bendes die ons land maar komen bevolken!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Larie

@Bismarck: Moet U toch wat ruimer zien en indien mogelijk door een LPF-bril, want U noemt deze groep. Deze bril ziet namelijk geen onderscheid tussen import en gezinsuitbreiding van eerdere import. Voor deze groep nauwdenkenden is dat allemaal een pot nat en aldus vinden ze deze data niet vervelend.

Ik moet U zeggen dat in den vreemde, waar ik even vertoef, zelfs de meest links georiënteerde personen (waar ik mij in principe tussen begeef) de mond laten openvallen als ik zo objectief mogelijk de nieuwe etnische dynamiek van Nederland beschrijf. De discussie die vrijwel zeker steeds hierna ontstaat ( hou van prikkelen van mijn bezoekers) laat mijn publiek wankelen, elke keer raak.

@Pelayo: Dat is een gegeven, het broeit ik hoor dat vrijwel dagelijks en opmerkelijk is (alweer) de rol van het Zwitsers bankwezen in deze. Listig volkje.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Bismarck

Ik moet U zeggen

Zeg alsjeblieft jij, u creeert een afstand die de dialoog bemoeilijkt!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Larie

Fine to me, ben krasse knar en vind het soms lastig de juiste toon te zetten. Ik had geheel geen bijbedoeling in deze en waardeer uw ( pardon reeds.. Jouw) bijdragen in diverse discussies en stemmen mij soms tot nadenken.

[URL=http://img204.imageshack.us/my.php?image=pardonreeds9jh.jpg][IMG]http://img204.imageshack.us/img204/7135/pardonreeds9jh.th.jpg[/IMG]

  • Vorige discussie