1. 4

  @3 Woehaaa!!! LikoedNL die de VN vertelt wat ze fout doen. Tis dat het met zoveel leed gepaard gaat, anders zou het hoogste klasse absurdistische humor zijn.

 2. 9

  Overigens een heel ander probleem. De huidige Palestijnse regering lijkt vrijwel geen draagvlak meer te hebben bij de bevolking van de West Bank (om van Gaza maar te zwijgen). Het erkennen van de Palestijnse Staat met de 1973 grenzen zou een goede stap zijn, het is te hopen dat de Palestijnen er praktisch gezien wat aan zullen hebben.

 3. 10

  @8, dat Libië daar niet thuishoort moge duidelijk zijn. Dat de grote jongens in de raad hun nare vriendjes met vetos beschermen stemt ook somber. Maar dat u de VN de maat neemt terwijl de VN, de wereldgemeenschap weet u nog, u al decennia vertelt dat Israël een illegale bezetting uitvoert en u daar gewoon schijt aan heeft, vindt ik wel een beetje zielig. Klein beetje maar hoor….

 4. 11

  @8 U bent een beetje getikt. Al zouden de islamitische dictaturen willen, zij zijn simpelweg niet met genoeg landen en hebben niet genoeg militair en economisch overwicht op de wereld om de VN volledig te domineren, in weerwil van een machtige staat als de Verenigde Staten.

 5. 15

  @8.

  Dat heet lobbyen, daar doet Israël met grote vriend VS en vazal VK niet aan. Die zijn heilig als Jaweh die niet bestaat, maar is overgenomen uit de Gilgamesh, omdat een monotheïsme beter past bij nationalisme.

 6. 17

  @joop: een van de redenen waarom likoed nederland zo fel is op palestina is dat het ondenkbaar^Wonbetaalbaar zou zijn voor israel (en haar aanhangers) als Israel haar status als ‘meest begunstigde MiddenOosten-partner’ (inclusief fijne leningen en wapenleveranties) verliest aan palestina. Of dat de opkomst van palestina ten koste gaat van die budgetten. Voor de ‘belofte’ om wat voorzichtiger te zijn met nederzettingen krijgt Israel zo 20 miljard, over een aantal jaren.

  Follow the money!

 7. 18

  Beetje off-topic, maar waarom is er überhaupt een Likoed “Nederland”?

  Of anders, waarom is er geen “SP Israel”, “VVD Israel” of “SGP Israel”?

 8. 19

  @18 Omdat die partij de strijd naar Nederland wil overhevelen en de aversie tegen de islam in Nederland wil opkrikken naar een wat agressiever niveau?

 9. 22

  @21 Duh !? Onze koningin blowt zelf en haar schoondochters zijn groot geworden in de… enfin geen land zoveel affiniteit met de GBP dan wij. Shalom.

 10. 23

  @Schuur

  Die vraag krijgen wij vaker. In Nederland zijn wij uiteraard geen politieke partij, wij zijn een vereniging van Israel symphatisanten.

  En wij hebben soortgelijke tegenhangers, denk aan ‘Stop de bezetting’ van Gretta Duisenberg.