‘Stuur Karskens de oorlog in’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
Dobbelsteen (Foto:flickr/retro traveler)

Gratis krant De Pers stuntte gisteren door haar lezers de mogelijkheid te geven te bepalen waar oorlogsverslaggever Arnold Karskens’ volgende reis naar toe gaat. De krant geeft 61 gewapende conflicten aan waaruit je kunt kiezen.

Tussen de conflicten staan uiteraard de ‘grote’ jongens, zoals Irak, Afghanistan en de FARC in Colombia. Maar ook de ‘kleintjes’ zijn meer dan de moeite waard. Denk bijvoorbeeld aan de problemen bij de Amerikaans-Mexicaanse grens (17), Cuba (18), Saudi-Arabië (47), Corsica (54). Stuk voor stuk weet je dat er wat aan de hand is, maar lang niet genoeg om je een (redelijk) geïnformeerde mening te kunnen vormen.

Ik zou het erg interessant vinden van die conflicten wat te horen, maar een beetje vreemd voelt het wel, iemand er bewust op uitsturen om ellende vast te leggen.

Keuzes kunnen gemaild worden naar [email protected] .

Reacties (3)

#1 Eurocraat

Ik wilde hem naar de Voerstreek sturen, maar die staat er niet bij.

  • Volgende discussie
#2 bougeluk

ik wist niet dat er oorlog heerst aan de grens tussen VS & Mekthico en ik mis slotervaart op de lijst

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

Het gaat om gewapende conflicten, niet om oorlogen. En wat er daar gebeurt kan daaronder geschaard worden, vindt De Pers blijkbaar.

Ik weet wel dat het er daar niet echt zachtzinnig aan toegaat en hoop er graag meer over.

Over Irak bijvoorbeeld zijn al zoveel dingen geschreven, daar kan Karskens geen verschil maken. Bij een vergeten conflict wel.

  • Vorige discussie