1. 9

  Semi off toppic

  Misschien kunnen ze met die IP checker over 20 jaar een regerend minister uit het zadel wippen … dat zou nog een een mooie actie zijn.

 2. 11

  Zo, nu een borrel en een paar bitterballen. Wat een gedoe.
  Bleek combinatie van extra drukte, een verkeerde instelling (is een nieuwe server, dat heb je dan soms) en zo. pffff.

 3. 21

  Inderdaad. Ballen scheren is de bom.

  Over schaamhaar gesproken, het crapuul op GS zet zichzelf wel weer te kijk. Tjonge jonge. Omdat het kan. Hahaha.

 4. 22

  “Je doet ons er meer plezier mee een paar lastige russische botservers neer te halen.”
  Nou breekt mijn klomp. Je kunt natuurlijk niet in het journaal gaan huilen over een DDOS en daarna zelf oproepen hetzelfde te doen.

  De rechtschapen mensch zal zegenvieren, maar of Sargasso daartoe behoort ? Mijn twijfel groeit…

 5. 24

  @Sil: Uh, je begrijpt het misschien verkeerd? Die Russische server(s) hadden ons onder vuur. Wij waren dus onderwerp van een DDOS. Het verzoek wat dus gericht aan de mensen die aan het zieken waren om daarmee te stoppen.

  Zo duidelijker?

 6. 25

  @mescaline: Dat “omdat het kan” heb ik altijd bijzonder gevonden. Dat schijnt in de internetwereld een rechtvaardiging te zijn.
  Als ik bij die persoon een paar deuken in zijn auto zou slaan met het zelfde argument, is de wereld te klein. Maar ja, had hij er maar een garage omheen moeten bouwen. Dus “omdat het kan”. Kul.
  Gewoon vandalisme.
  En voor mij dus weer een avond verloren.

 7. 29

  @S’z: Helaas is “recente reacties” ongeveer het zwaarste onderdeel van de site. Dus dat is er eentje die als eerste voor de zekerheid uit gaat.
  Hopelijk in de loop van de dag weer terug.

  (En dat aanvinken zou leuk zijn, maar nog geen idee hoe dat uit te voeren is)

 8. 33

  Recente reacties weer terug.

  @Bismarck: Nut? Het idee is in ieder geval dat zichtbaar wordt wat de “smaak” van de afgelopen week is. Als een onderwerp vaak voorbij komt (met tag) dan is die prominenter zichtbaar. Maakt dan ook makkelijk snel alles over dat onderwerp te zien.

  Binnenkort een postje met vragen aan de vaste bezoekers over de verschillende functies. Want als blijkt dat buiten mezelf verder niemand er gebruik van maakt, waarom zouden we er dan ons best voor doen.

 9. 35

  @33: Je hoeft hem niet meteen weg te laten. Ik pretendeer niet model te staan voor alle gebruikers. Waarschijnlijk dat ik wat conservatief ben (nickdeformatie) inzake tagclouds (ik gebruik de zoekfunctie als ik alle artikeltjes over een bepaald onderwerp wil zien).

 10. 36

  @33: Geavanceerde laatste-reacties en welke-onderwerpen-zijn-populair lijstjes gaan je altijd veel rekenkracht kosten. Je zou er voor kunnen kiezen deze onderdelen gedeeltelijk 1 keer per minuut te genereren en het resultaat statisch aan te bieden. Nadeel is dat je lijstjes dan tot een minuut oud zijn. Voor tag clouds is dat minder een probleem dan bij “laatste reacties”.

  Het is misschien een beter idee om al die dingen van de frontpage af te halen. Gewoon een aparte pagina met laatste reacties en actieve discussies.

 11. 37

  Iets anders : blijkbaar zijn de (waan) links nu niet langer automatisch “open in nieuw venster”. Zullen ook veel pro’s en contra’s zijn, en dus zou ik zeggen : doe een poll.

  Persoonlijk vind ik het beter dat ze automatisch “nieuw venster” (of tabblad) zijn. Is beter tegen de RSI, door de band genomen.

  In regeling “kies zelf voor nieuw venster” moet je rechts klikken etc, en dat is een redelijk belastende inspanning.

  In regeling “automatisch nieuw venster” is het an sich geen drama, en na lectuur gewoon simpel commando-W. Is ook overzichtelijker, imho, plus je verliest Sargasso zelf niet uit het oog (goed nieuws voor uw adverteerders).

  (Tenzij misschien bij mensen die op die manier veel te veel vensters open krijgen … maar is dat geen minderheid ?)

 12. 40

  Ah, zo. De aandacht vanuit het NOS journaal hadden we aan moeten kunnen, als alle instellingen goed stonden. Zoals nu.
  Het was het ddos-je erbij die de server over het randje duwde.