1. 4

  Cesc Fabregas ruled mightily … en de defensie bleef geconcentreerd. Senna en Ramos aangename verrassingen. Spanje is nu terecht favoriet voor de titel. Zeker gezien die blonde etter Gutti (ja toch he Kittekat) niet mee is. Wel jammer voor Villa (out).

 2. 5

  Volgens mij is Hiddink op alle fronten verslagen; strategisch, tactisch en sportief :D

  Heeft ‘ie de Spaanse spelersbus nog bezocht? De kleedkamer?

  Muhaha

 3. 6

  Denk niet dat ie dat gedaan heeft, want hij is geen Spanjaard, kende geen jongens (zoals Ibrahim A) van bij PSV, enz. Hoewel, was ook coach bij Spaanse clubs …

  Ik merk wel : er zit wel wat rancune in NL tgo Hiddink sinds de uitschakeling. Z’n ouders werden twee, drie jaar geleden bedreigd ivm transver VdVaart Ajax > PSV, en nu opnieuw. Eng, smal Nederland.

  (Gisternacht nog mooie docu over Hiddink gezien uit 2006, op NL3. Los van z’n belastingenethos en andere hypes van het moment vind ik : die man deugt. Een ‘Mensch’ zoals ze zeggen in New York.)

 4. 7

  Heel vreemd allemaal (Ned., Rusland), ene wedstrijd de pannen van het dak spelen (3 – 0, 4 – 1) en wedstrijd later met zelfde cijfers kansloos ten onder. Overigens, ook in kwalificaties en oefenduels (maar ook tegen Italië en Frankrijk) vertoonde Nederland significante verschillen in niveau nog in dezelfde wedstrijd. Daar haal je inderdaad geen prijzen mee. Moet toegeven, Duitsers hebben daar nooit last van. Blijven geconcentreerd, gedisciplineerd vooral, tot de laatste minuut. Wat heet…Tip: zélfs als het eindsignaal geklonken heeft voortaan tóch nog even iemand naar buiten sturen om te kijken of zo’n Rauszschnautzer er niet tóch nog eentje stiekem binnenschiet.
  Overigens Snaporama…d’r zit 1 speler bij Spanje die Hiddink nog uit jeugd van Madrid heeft weggeplukt..
  Eeh…en waarom worden nieuwe toepassingen HTML (luisterfragmentjes #6) niet toegevoegd…

 5. 8

  @3 Papier? je gebruikt toch wel milieuvriendelijke katoenen luiers?

  Nog genoten van Evert? Volgens mij was die keiharde pass van Iniesta op clubgenoot Xavi geen mislukt schot maar een kopie van ‘ons’ Wesley-Ruud-doelpunt.

 6. 9

  Wij waren tijdens ons grote verlies van de Russen in Spanje. Wij wisten “toen” niet waarom er zwarte banden werden gedragen en daardoor bekroop ons toch wel het gevoel van “wat is hier nou aan de hand”. Zijn ze omgekocht???
  Hadden wij (= Nederland dan) geen vergaande afspraken over het plaatsen van een Russische gaskraan (van Gazprom) in Nederland, waardoor wij erg belangrijk zouden worden voor Europa. (Dit is wat mij is blijven hangen van Balkenedes opgetogen woorden enige tijd geleden.
  Welicht zitten wij helemaal fout, maar het was zonder ondertiteling en de “nabesprekingen” zowel op tv en het werk, onvoorsp/stelbaar.
  Heeft iemand anders hier iets over opgevangen???

 7. 10

  Voilà, Spanje verdiend EK. Finale had 3-0 kunnen & moeten zijn. De goal van Torres was top. Maar hier kraait daar verder geen haan naar, want NL ligt er allang weer uit. Rare jongens, die Nederlanders.