Spaanse vaders hebben nu ook recht op borstvoedingsverlof

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (5)

#1 Bismarck

Je bedoelt vast bevallingsverlof. Lijkt me niet meer dan normaal trouwens.

  • Volgende discussie
#2 mb

@1 nee, dat is niet wat er wordt bedoeld:

“Thursday’s ruling grants Spanish dads the same rights as the mother of their child to leave work up to twice a day for a total of an hour or to shorten their workday by 30 minutes for the first nine months of the baby’s life.”

Of duid je de tekst in de link anders?

Afijn, kolfapparaat op max en pompen maar, zou ik zeggen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 lmgikke

uitspraak van europees hof, geldt dat dan niet automatisch ook voor ons?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Lethe

Zo vreemd vind ik dit niet eens.
Niet zozeer omdat vaders dan moeten (zit een probleem bij het kunnen) borstvoeden en/of kolven, maar meer omdat het gelijkheid bevorderd. Als er dan toch zulke regels gemaakt worden, daar sta ik btw achter, dan is het wel goed dat ze voor m en v gelijk gelden.

Dus mannen, neem het op, ook hier in nl mag je als vrouw, theoretisch..! Oh nee, wettelijk, nah, das wel waar maar het is theoretisch, tot negen maanden een x dagdeel gaan voeden of kolven.

En waarom vind ik dat mannen dat ook moeten kunnen opnemen en zeker ook doen?
Omdat dat werkgevers dan bij hun aanname beleid bij mannen en bij vrouwen gelijk risico nemen wat betreft eventuele komst van een koter of wat.

Disclaimer:
Op de lange duur zal het er wel weer voor zorgen dat zulke regel en wetgeving terug wordt gedraaid. En dat zou weer niet zo goed zijn voor kinderen, ja borstvoeding is gewoon het beste, en de moeders en ook de vaders en de verre toekomst van het kroost.

Maar het idee is aardig.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Cycloop

Doet me denken aan de couvade. Enig gebied waar dit voorkwam in Europa(misschien nog wel voorkomt) is Baskenland. Wellicht werkt dit nog door in Spanje.

  • Vorige discussie