SP: Stop afpersing bij Bulgaarse grens

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

SP: Stop afpersing bij Bulgaarse grens

SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel wil dat het Kabinet van Bulgarije eist dat het corruptie grensbewakers aanpakt die vakantiegangers naar Turkije oplichten. Reizigers naar Turkije worden bij de Bulgaarse grens gevraagd een gezondheidsverklaring te overleggen waarin staat dat ze geen Mexicaanse griep hebben. Kunnen ze dat niet, dan wordt hun een geldbedrag gevraagd. Van Bommel: ?Dit is ordinaire oplichting. De corrupte grenswachten verzinnen elk jaar wel iets om vakantiegangers geld uit de zak te kloppen. Dit kan echt niet in een EU-land.?

0

Reacties (1)

#1 JJJ

Dit is weer een stukje anti propaganda tegen Bulgarije van de het hoogste niveau en onze zielige Turkse Nederlanders krijgen een aai over de bol omdat ze zo gepest worden. We geloven hun verhalen maar al te graag en ze hebben bovendien de Nederlandse ambassade in Sofia voor hun karretje weten te spannen. Smerig streken van die Turken.
Die meneer van de Turkse arbeiders vereniging spreekt niet eens goed Nederlands, laat staan dat hij Bulgaars spreekt. Toch weet hij in detail hoe de gesprekken met de Bulgaarse politie verlopen op het moment dat men in Bulgarije gestopt wordt voor een verkeersovertreding
Zelf kom ik al jaren regelmatig voor korte of langere tijd in Bulgarije en rij dus ook veel met de auto (NL kenteken) in Bulgarije. Ik heb altijd met zeer correct douane personeel en politie beambten te maken gehad. Onderweg in Bulgarije racen mij dan in het seizoen dan ook regelmatig Turkse Nederlanders voorbij met een snelheid die echt boven de toegelaten limiet licht. Als ze dan worden aangehouden staan ze al snel met een bankbiljet te zwaaien om deze de politie ambtenaar toe te stoppen zonder daarvoor een bon te willen ontvangen. Dan kunnen ze snel weer door want ze verstaan de taal immers niet. Waneer deze maniakken dan weer op weg zijn racen ze me weer voorbij omdat ze zo snel mogelijk bij de Turkse grens willen zijn. Als ze dan toch onderweg een parkeerplaats aan doen, dan doen ze dat in grote groepen en laten me toch een partij vuil achter waar de vuilverbranding zo een week op kan draaien.
Turken doen er al jaren alles aan om Bulgarije te treiteren. Vorig jaar hadden ze een ander verhaal en hebben ze een aantal instanties voor hun karretje gespannen. Dit jaar komen ze weer met een ander verhaal.
Bij de grens staan, nadat de Turken de ANWB voor hun kar hadden gespannen, duidelijk aangeven telefoonnummers waar ze in hun geval naar kunnen bellen. Daar hoor je ze nooit over.
Het moet maar eens afgelopen zijn met het zwart maken van het lelijkste jongetje van de klas.