1. 1

  Ze mochten zeker niet bij de liberale fractie meedoen en waren dus geen erkende fractie zeker? Wanneer volgt dan de uitstap uit het EP (waar de PVV toch hetzelfde over denkt)?

 2. 5

  Het heeft er volgens mij vooral mee te maken dat er een kamerdebat over het Beneluxverdrag en daarmee ook het Beneluxparlement aankomt.

  Ik vind het Beneluxparlement ook vrij onzinnig, maar het was geloofwaardiger geweest als SP en PVV al jaren geleden eruit waren gestapt of er zelfs nooit in waren gegaan

 3. 6

  Dat valt me tegen van de SP… Misschien hebben ze wel gelijk, maar dat hadden ze al veel eerder kunnen doen, idd. Nu lijkt het er op, dat ze vlug even willen reageren, omdat ze bang zijn, dat anders de PVV met alle publiciteit rond dit pas in 2018 (met een opzegtermijn van 2 jaar) weer op te zeggen verdrag.

 4. 7

  Goh, weer wat geleerd. Waar gaat/ging dit Beneluxparlement over?

  Aha:
  Het Beneluxparlement vervult drie rollen:

  “Het houdt de nationale regeringen van de deelnemende landen op de hoogte van de meningen die leven in de verschillende parlementen.
  Het adviseert de drie regeringen op het gebied van economische en grensoverschrijdende samenwerking, maar eventueel ook andere zaken.
  Het stimuleert de samenwerking tussen de Beneluxlanden, én in internationaal verband.”

  Dat kan inderdaad prima per email dunkt mij.