1. 2

  De video is er weer/nog. Het begeleidende tekstje van de SP staat hier. Ze noemen het “het hoe en waarom” van de spot maar er wordt niets gezegd over het “hoe”. Ze zouden op z’n minst kunnen vermelden waar ze het materiaal vandaan hebben gejat.

 2. 4

  Niet dat ik niet om Afghanistan geef enzo.. maar.. euhm.. is dit dan het punt op dit moment waarmee de Socialistische Partij denkt de Nederlandse bevolking aan te spreken en zetelwinst te boeken? Net op het moment dat de gevestigde kapitalistische orde bijna in elkaar is gezakt? Je zou toch denken dat de SP bij uitstek de partij is die met een botte bijl daar op in moet hakken. Dat de SP nu om het hardst zou moeten schreeuwen om een eind aan de bonussencultuur, het gebrek aan staatstoezicht op het financiele systeem etc etc. Ik bedoel.. als de SP het niet gaat doen wie dan wel? Het is toch behoorlijk knap dat je als luis in de pels niet net als Wilders flinke zetelwinst boekt, maar in de peilingen zelfs op verlies staat.. ik vind het maar vreemd.

 3. 5

  @4: Het lijkt mij nogal voor de hand liggend dat een partij kleur bekent als er een afghanistan-top op hun deurstoep wordt gehouden. En voor de rest: alle oorlogen behoren de bazen toe.

 4. 6

  @ Napoleon

  Ik denk inderdaad dat het verstandiger is mee te huilen met de wolven in het bos.

  Volledig one issue gaan voor een partij met wellicht regeer ambities is een tweede aanrader.

  Verder is het natuurlijk verstandiger om, als je zichtbaar en hoorbaar herkenbaar wil zijn, in een honderdstemmig koor mee te zingen dan een solo podium op te zoeken.

  Tsjongejonge wat een licht.

 5. 8

  Filmtechnisch kan ik alleen stellen dat de SP toch nog steeds mijlenver boven de rest uit steekt, al is de audio-design een beetje te dramatisch.

 6. 12

  Jouw “strategie” is ook wel heel begrijpelijk. Het gaat wat minder met de SP in de peilingen en het gaat goed met een aantal partijen.

  Je kijkt naar wat die partijen die het goed doen dan precies doen en stelt vervolgens dat de SP dat ook moet doen.

  De strategie van de open deur heet dat napoleon.

  Los van de vraag of je dit soort peilingen serieus moet nemen, 2 jaar voor de verkiezingen, is het ook sterk de vraag of die “analyse” van jou nou wel de meest waardevolle is als je ook een eigen profiel wil bewaren.

  Ik weet niet hoe de ledenaanwas van de SP er uit ziet, ik verwacht dat die nog steeds goed is, maar ik weet wel dat de SP het grootste budget bij lange na heeft voor het voeren van campagnes. De strategie van de SP is er een die over meer jaren gaat, meer is dan alleen 101, en zelfs op 101 gebied doet SP het goed, op haar eigen manier.

  Maak je geen zorgen, er komen wel weer betere tijden aan voor de SP.

 7. 14

  @12: “Maak je geen zorgen, er komen wel weer betere tijden aan voor de SP.”

  Niet met Agnes Kant. Kolere, wat een miskleun is die vrouw. Alleen maar over de AOW-zeuren, en dat we solidair moeten zijn met de ouderen. Terwijl in deze crisis, veroorzaakt door neo-liberaal marktfundamentalisme, de SP kan laten zien hoe het anders zou moeten. Plat gezegd, nu kunnen ze scoren. Maar ze zakken alleen maar in.

 8. 17

  @14

  Volgens mij is de SP wel hard bezig om iedere keer te wijzen op de neo-liberale miskleunen die deze crisis hebben veroorzaakt. Punt is dat ze het in geval van jouw iedere dag moeten doen, maar om jouw tevreden te stellen: http://www.eennieuwekoersvoornederland.nl/ of http://www.sp.nl/economie/nieuwsberichten_per_categorie/26/liberalisering.html of http://www.sp.nl/dossier/kredietcrisis.html

  Bovendien is dit een zeer mooi artikel van Agnes Kant waar wel degelijk blijkt dat zij ook flink kritiek heeft op het neoliberale: http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1065184.ece/SP_bepleit_onderzoek_marktwerking

  Punt is dat je wel op grote lijnen kunt blijven discussieren, maar je moet ook iets doen aan de directe gevolgen van de huidige crisis. De SP stelt tegenover het neo-liberale beleid een solidair beleid, waar georganiseerde solidariteit erg belangrijk is. De crisis hakt weer verder in op de solidariteit en dus op het “alternatieve” systeem van de SP. Dat moet je dus ook beschermen.

  Punt is dat je zowel grote als kleine brandjes moet bestrijden. 1 van die zaken die inhakt op de solidariteit is de nutteloze en dure oorlog in Afghanistan die niets anders brengt dan ellende in Nederland, Afghanistan en voor de militairen van defensie. Door het demonstratieverbod in Den Haag is dit filmpje er gekomen. Lijkt me vrij duidelijk dat je als partij ook op de actualiteit richt… volgens mij moet je dat ook doen!