SP roept Kamer terug vanwege massaontslag Organon

SP roept Kamer terug vanwege massaontslag Organon

De regering moet er volgens de SP alles aan doen om het dreigende massaontslag bij Organon in Oss te voorkomen. SP-Kamerlid Paul Ulenbelt roept daarom de Kamer terug van reces om hierover met minister Van der Hoeven te kunnen spreken. Ulenbelt: ?De regering moet hemel en aarde bewegen om de directie van het bedrijf MSD op andere gedachten te brengen. Organon is een gezond en hoogwaardig bedrijf en de 4.500 werknemers leveren dagelijks topprestaties. Daarom wil ik een debat met het kabinet om te zorgen dat zij opkomt voor de toekomst van Organon en deze duizenden werknemers.?

 1. 1

  Van de twitter Nine Kooiman:

  Verzoek van SP voor debat massaontslagen Organon heeft voldoende steun en zal volgende week worden gehouden! #mooi!
  about 4 hours ago via Twitter for iPhone
  Reply Retweet . PvdA wil ook debat over massaontslagen Organon, mooi! Goed voorbeeld doet goed volgen, dus wie volgt nog meer?
  about 4 hours ago via Twitter for iPhone
  Reply Retweet . Morgen een grote demonstratie op het Plein voor het behoud van mensen (en kennis) bij Organon.
  about 6 hours ago via web
  Reply Retweet . He, een (mooie) draai van de PvdA. Ze steunen de SP toch in een debat over de massaontslagen bij Organon!
  about 6 hours ago via web
  Reply Retweet . Specialisten salarissen terecht aan banden #Nova
  about 22 hours ago via Twitter for iPhone
  Reply Retweet . Ook PvdA wil niet nu een debat om met de minister te bespreken hoe we het massaontslag bij Organon kunnen voorkomen. #hoezopartijvdarbeid
  8:53 PM Jul 13th via Twitter for iPhone
  Reply Retweet . SP roept Kamer terug voor debat massaontslagen Organon. VVD zegt hier geen behoefte aan te hebben. Laat dus die mensen in de kou staan.
  5:33 PM Jul 13th via Twitter for iPhone

  Tja,…

 2. 2

  Maar tegelijk wees minister Van der Hoeven erop dat de overheid ”niet kan treden in de eigen afweging van een private partij”. Ulenbelt vindt dat een ”gemakzuchtige houding”. (www.nu.nl)

  Tja, …

 3. 3

  Kijk maar, Marijnissen en Roemer schrijven in Volkskrant dat Organon wordt opgeofferd, voor de aandeelhouder.

  http://bit.ly/aH1nOq

  Gisteren bij een interview met een werkneemster is mij opgevallen dat er verschil is tussen ontslag tientallen chemisten en inwisselbare productiewerknemers. Zij vertelde dat zij in een staat van welvaart leefde dat mede door haar inkomen was gefinancierd, terwijl een inpakker met zijn tijdelijk ww-uitkering nauwelijks zijn auto nog kan bekostigen.