SP: Roemer wil alternatief regeerakkoord

SP: Roemer wil alternatief regeerakkoord

SP-leider Emile Roemer nodigt Job Cohen en Femke Halsema uit om samen een alternatief regeerakkoord voor een Centrum-linkse coalitie te schrijven. Roemer wil dit akkoord aan de CDA-leden voorleggen als alternatief voor een rechtse minderheidscoalitie. Volgens Roemer staat de rechtse samenwerking garant voor harde bezuinigingen, grotere verschillen en minder solidariteit. Bovendien meent Roemer dat een rechts kabinet niet de stabiliteit biedt die het land op dit moment nodig heeft.

 1. 1

  Schrijf dan ook maar in dat akkoord dat er kei en keihard opgetreden wordt tegen de criminele polen die hier voor mij de markt verzieken ipv alles nog socialer te maken voor de allochtonen.
  Ik ben niet rasistisch maar er zijn grenzen aan solidariteit.
  Als ik zo naar de standpunten kijk van de sp lijkt alsof alles zo maar even opgelost wordt.
  Ga maar vast schrijven en als het klaar is kunnen we een poging wagen om het volledig af te kraken en aantonen dat met jullie standpunten er helemaal niks veranderd aan de toenemende crisis…..

 2. 2

  @1: Ik weet niet wie jouw ‘jullie’ is, maar vraag me wel af of je werkelijk denkt dat CDA-VVD zoveel gaat hervormen. Ja, bezuinigen op van alles en nog wat.

  Trouwens, als ’t voornamelijk de criminele polen zijn die met jou concurreren, dan zal de VVD ook voor jouzelf niet zo gunstig zijn, die zijn nl. nogal ‘hard on crime’ ;-)

 3. 3

  @1:

  Ga maar vast schrijven en als het klaar is kunnen we een poging wagen om het volledig af te kraken

  Lekker constructief…. Je zou zo´n akkoord natuurlijk ook met een open mind kunnen lezen. Afkraken, wat niet goed is, en prijzen of met rust laten, wat wel goed is.

  dat met jullie standpunten er helemaal niks veranderd aan de toenemende crisis

  Dat is koffiedik kijken. Je kent het stuk nog niet. En waarom vergeet je te vermelden, dat zij helemaal niets met het ontstaan of de toename van de crisis tot nu toe te maken hebben?

 4. 5

  Normaal gesproken zou je dit voor de verkiezingen hebben gedaan, in een soort van schaduwkabinet. Wat ze overigens de komende jaren wel kunnen doen, dan komt vanzelf het moment dat ze samen de teugeltjes over kunnen nemen.

  In andere woorden: een goed initiatief van Emile Roemer die daarmee aangeeft open te staan voor samenwerking op links, want samen sta je sterk en verder is dat een stuk gezelliger.

 5. 6

  Heeft de SP wel de kwaliteit in huis om te regeren? Roemer is een leuke sympathieke Brabo, maar intelectueel niet de gelijke van zijn andere linkse collega’s.

 6. 8

  @6: die indruk had ik eerst ook, maar ik denk, dat die mening Roemer zwaar onderschat. Verder wat #6 ook al zegt.

  En het is wel een verademing hoor, om eens een eerlijke politicus te horen, die gewoon zegt een antwoord niet te weten, in plaats van daar overheen te lullen en een ander onderwerp aan te snijden.

 7. 9

  @8. Grappig datzelfde gevoel heb ik ook, ik kende hem eerst niet en dacht wat een kakelende kip, maar gaandeweg zie ik zijn kwaliteiten steeds meer.

  Vooral als je hem naast Cohen ziet. Cohen kan een superintellectueel zijn maar echt politiek pragmatisch opereren, in normale taal aan de burger zaken uitleggen, in discussie gaan, dat gaat hem allemaal niet gemakkelijk af.